Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azért jó látni, hogy a főváros vezetése a helyzet magaslatán áll és teszik a dolgukat.

A Fővárosi Önkormányzat több intézkedést is bevezet mától a koronavírus terjedésének megakadályozására.

Az intézkedések célja, hogy csökkentsék a nyomást a közösségi közlekedésen és felfüggesztik a fővárosi kulturális intézmények működését – szerepel a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes megköszönte minden olyan munkavállalónak a munkáját, akik nap, mint nap azért dolgoznak, hogy minél kisebb kockázatot jelentsen Budapest lakóira a koronavírus. Külön köszönet jár minden egészségügyi dolgozónak, akik gyakran a fertőzésveszélyt is vállalva segítik a budapestieket.

A főváros három alapelv mentén hozott ma intézkedéseket: együttműködés, információ és felelősség.

Együttműködés a kormányzati operatív törzzsel és a fővárosi cégekkel, a WHO-val és az ENSZ-szel, minél több és pontosabb információ megosztása a fővárosiakkal a koronavírus terjedését illetően és konkrét cselekvési terv, amelyben a megelőzésen van a hangsúly.

Ezen kívül a Fővárosi Önkormányzat több más intézkedést vezet be a mai naptól:

1. A BKV járművein megszűnik az első ajtós felszállás, holnaptól nem lehet jegyet váltani a gépkocsivezetőknél.

2. A Fővárosi Önkormányzat azt javasolja a kormánynak, hogy a munkáltatókkal egyeztetve tegye rugalmasabbá a munkakezdés idejét a munkavállalóknak, hiszen a legnagyobb kockázatot a reggeli csúcsforgalom jelenti. A budapesti munkaadókat arra kérjük, hogy biztosítsák a munkavállalók számára az otthoni munkavégzést – a home office-t – abban az esetben, ha ez nem megoldható, tegyék ők is rugalmasabbá a munkakezdést.

3. A főváros – a kormányzatot megelőzően – tájékoztatta a fővárosi fenntartású/üzemeltetésű színházak igazgatóit, hogy az előadásokat függesszék fel, a nézőszámra való tekintet nélkül, mindenhol. A Budapest által fenntartott mozikban szintén fel kell függeszteni az előadásokat, a múzeumok pedig nem fogadnak látogatókat. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is bezár.

A főváros megvizsgálta a többi nagyváros pandémiás protokollját a közösségi közlekedést illetően, és arra kéri a kormányt, hogy készítsen egy ilyen tervet Budapest számára.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: