Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ferencváros önkormányzati képviselője Takács Máriusz szakmai életrajzából kiderül, hogy korábban tanárként dolgozott. Az ellenzéki képviselő aki jelenleg az MSZP-DK közös frakciójában a “Demokraták” frakcióban politizál kökeményen bírálta a miniszterelnököt.

Mint írja a fiatal politikus: A miniszterelnöknek be kellene záratnia az iskolákat, az otthon maradó szülőknek pedig a bérüknek megfelelő, 100%-os járványhelyzeti táppénzt biztosítani. Mert:

A szülők nagy része nem fogja bevinni hétfőn az iskolába a gyermekét jogos féltésében, igazolni viszont csak pár napot tud, a többi – igazolatlan. Egy igazolatlan hét után ugorhat a családi pótlék, plusz megy a gyámügy – a jelen pillantban hatályos szabályok szerint.

Ha a szülő nem a nagyszülőre bízza a gyereket (pont a veszélyeztetett nagyszülőkre kellene fokozottan vigyázni!), akkor otthon kell maradni, jó esetben táppénzen (ami a fizu 60-70%-a), vagy szabit/fizetés nélküli szabit kivenni.

Mert jó dolog a home office, csak nem lehet egyszerre dolgozni és 1-2-3 gyerekkel ellenni otthon (mert ugye ne menjünk közösségbe, játszótérre, játszóházba, sehová).

És beszéljünk őszintén – mi fog történni, ha bezárják a sulikat és rövidebb lesz ez a tanév pár héttel? Hát, semmi.

Illetve: alább hagy az influenza és fosóshányós járvány is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: