Orbán Viktor, 2019.07.01. - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor nagy valószínűséggel élete legnagyobb politikai hibáját követte el. Egyetlen egy ballépéssel bebizonyította mennyire alkalmatlan az ország vezetésére, de ennél több is világossá vált.

Megjelent és ma délután háromkor hatályba is lépett a koronavírus miatt veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet a Magyar Közlönyben,

ezután Orbán Viktor külföldre ment, miközben különleges feladatai lennének most

“A kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki” – olvasható a rendeletben.

A kormány a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt jelöli ki.

A miniszterelnököt feladatának ellátásában a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti.

Közben Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a vészhelyzet kihirdetései után az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatásra a Moldovai Köztársaságba utazott.

Tetszik érteni az az ember, akinek a vészhelyzetben az a dolga a saját rendeletük szerint, hogy elhárítsa a helyzetet az lelép az országból.

Az MTI arról is beszámol, hogy most mi a fontosabb Orbánnak:

Kisinyovi programja során a magyar kormányfő megbeszélést folytat Ion Chicuval, a Moldovai Köztársaság miniszterelnökével, akivel aláírják a két ország közötti stratégiai partnerségi megállapodást, majd mindketten felszólalnak a hivatalos látogatással egy időben zajló magyar-moldovai üzleti fórumon.

A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek. A kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja.

A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában. A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely kora délután jelentette be, hogy rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbán Viktor lelépett Magyarországról, miután kihirdették a vészhelyzetet, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, Orbánnak fontosabb a moldovai üzleti fórum.

Forrás: HírHugó


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: