Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából március 5-10 között 1009 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

Fidesz-KDNP támogatottsága korményzati szempontból kifejezetten veszélyes, 29 százalék, ami bár a legmagasabb, az összes ellenzéki párthoz képest rendkívül alacsony.

Az MSZP-P támogatottsága a múlt havi egy százalékpontos növekedés után nem változott, nyolc százalék. Ugyanakkor a korábbi mélypont után most már a biztos szavazók között a párt előzi a Momentumot és megközelítette a DK támogatottságát, így elmondható, hogy az MSZP kilábalt a korábbi válságából.

Jobbik elmozdult a mélypontjáról, egy százalékpontos növekedéssel, támogatottsága hét százalék.  A DK változatlan, ebben a hónapban is kilenc százalék. A Momentum esetében már harmadik hónapja tart a változatlanság, így nyolc százalék a támogatottsága.

Az LMP támogatottsága egy százalékpontot növekedve, két százalékos, a Kétfarkú Kutya Párté változatlan, így egy százalékos. A Mi Hazánk Mozgalom a támogatottsága is egy százalék. A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve, 35 százalék.

A kutatás további részletei a ma megjelent Népszavában találhatóak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: