Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szintet lépett a védekezésben a kormány.

Gulyás Gergely miniszter az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy a koronavírus elleni védekezés miatt a kormány úgy döntött, hogy:

rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendeltek el az ország teljes területére.

Ennek értelmében beutazási tilalmat rendeltek el:

Olaszországból,
Kínából,
Dél-Koreából és
Iránból.
Ezekből az országokból senki nem léphet be az országba, kivéve a magyar állampolgárok, akik azonban egyből karanténba kerülnek.

Továbbá:

az egyetemeken intézménylátogatási tilalmat rendeltek el, itt csak távoktatás lehetséges.

Az épületek bezárnak, ennek az oka a sok külföldi hallgató. Az európai helyzet azonban nem indokolja, hogy az iskolák is bezárjanak, mivel a gyerekek a legkevésbé kitettek a vírusnak, de a kormány folyamatosan figyeli a helyzetet.

A kormány megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

Gulyás arról is beszélt, hogy fontos orvosi kihívás ez, hiszen még vakcina sincs. Elkülönített egyedi megbetegedéseket, ezek vannak Magyarországon is, vannak csoportos megbetegedések (l.: Európa), valamint vannak tömeges megbetegedések is.

Korábban Gulyás Gergely miniszter úgy fogalmazott, szintet kell lépni a védekezésben. Az Operatív Törzs ugyanis azt javasolta a kormánynak, rendeljenek el veszélyhelyzetet, ill. rendkívüli jogrendet. Ezt szerdai ülésén a kormány megtárgyalta.

A kormánynak arról a javaslatról is döntenie kellett, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg. A veszélyhelyzet elrendelése lehetővé teszi, hogy például házi karanténokat is el lehessen rendelni.

 

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: