Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bizony elszólták magukat és ez nem az első eset. Gyakorlatilag egyre-másra jönnek kormányközeli forrásokból azok az információk, amely szerint sokáig nem fenntartható az a fajta gazdaságpolitika, amit Orbánék folytatnak.

 

Nem kérdés, hogy pazarló és rongyrázó gazdaságpolitikát folytatnak Orbánék, amely egyenlőre sikeresnek tűnik, ám a látszat csal. Ugyanis mint ahogyan Orbán Ráhel, úgy a magyar gazdaság sem képes a saját lábán megállni. Orbánék pedig tudják: az egész kártyavárként omlik majd a fejükre.

Már vannak jelek, a folyamatos benzináremelések vagy az élelmiszerek drasztikus emelkedése azt mutatja, komoly baj közeleg. Ne beszéljünk félre, ezek már a burkolt megszorító csomag részei, még akkor is, ha a Gyurcsány-kormánnyal szemben nem jelentik be és titkolják. Ezek már gyakorlatilag megszorítások.

Sokkal drágább az üzemanyag vagy a földgáz ára a lakosságnak, mint ha valóban a piaci árat kellene megfizetni – ez a rezsicsökkentés negatív hatása. Azért fizetünk többet, mert rezsicsökkentés volt. Világos nem?

Elszólta magát az ÁSZ elnök

Nagy baj lesz. Domonkos László az Állami Számvevőszék vezetője – mely szervezet eddig az ellenzéki pártok bírságolgatásával szerzett hírnevet – lapinterjúban elmondta: mivel minden előrejelzés szerint a következő években pénzügyi válság közelít, nem ártana felkészíteni a lakosságot a takarékoskodásra.

Ennek érdekében az állam megtakarítana a dolgozóknak három havi munkabért egy egyéni gyűjtőszámlán. Mint elmondta: „A kormányzat tehetne egy ajánlatot a foglalkoztatónak, hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem követlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnak.”

 

Bár riasztó ez a javaslat attól az államtól, aki lenyúlta a magánnyugdíj megtakarításainkat. De a javaslat lényege, hogy a közelgő válság miatt, a családok három havi pénzét – kvázi – tartalékba eltenné az állam.

Nem most beszélnek először gazdasági összeomlásról

Maga Orbán Viktor is többször beszélt a közelgő gazdasági válságról rendszeres Kossuth Rádió béli rádióbeszédében, sőt a kormányzat több tagja beszélt már arról, hogy itt gazdasági összeomlás várható, néhány éven belül. Ténykérdés az, hogy egy gazdasági összeomlás alapjaiban rengetheti meg az Orbán-rendszer alapjait, így mindent megpróbálnak annak elkerülésére, vagy mérséklésére, de közel sem biztos, hogy sikerülhet nekik.

Ennek oka a magyar gazdaság jellegéből fakad. Magyarország – beszéljünk nyíltan – szinte semmit nem termel a nemzetközi piacra, nincs olyan életképes termékünk, mint a múltban az Ikarus vagy a Ganz Mávag termékei. A közmunkából vagy Mészáros Lőrinc vállalataiból pedig nem lehet egy államot működtetni.

Magyarország két fő bevételi forrása a Német ipar magyarországi jelenléte (az utált Angela Merkel), valamint az uniós támogatások (vesszen Brüsszel).

Minderről nem fog beszélni a kormánypropaganda, ezért kérjük ossza meg ismerőseivel is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: