Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyjából az ellenzéki pártok között egyetértés van abban, hogy csak az egy-egy elleni politika vezetheti sikerre az ellenzéket.

Azonban abban, hogy a lista két versengő lista legyen vagy egy nagy közös ellenzéki listán szerepeljen mindenki már vita van a pártok között.

Ismert, hogy korábban az MSZP volt a legharciasabb a közös ellenzéki lista felállítása érdekében, ám javaslatát 2018-ban elutasították a pártok és koordinált jelöltállítással indultak a pártok harcba Orbánék ellen. Az MSZP javaslatának elutasításának eredményét mindannyian ismerjük.

Azóta a többi párt is belátta, hogy közös győzelem csak egy közös listával érhető el. A Demokratikus Koalíció épp emiatt a közelmúltban országjáró kampányt is indított az ügyben, hogy meggyőzzék a választókat – csak az egy közös lista vezehteti sikerre az ellenzéket, éppen úgy, mint a főpolgármesterválasztáson.

Azonban az ellenzék néhány szereplője úgy véli, hogy két lista, amelyben az egyik oldalon a DK és MSZP szövetség szerepel, míg a másik oldalon a Momentum és a Jobbik dominálna több szavazatot hozhatna, mert a választók “válogathatnának a listák közül.

Annak érdekében, hogy ne csak a pártok véleményét halhassuk az ügyben, elindítottunk egy szavazást, hogy kiderüljün a választók hogyan szeretnének szavazni:

[poll id=”44”]


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: