Megosztom másokkal is:
  •  

Egy fővárosi szociális intézményből tolta ki kerekesszékestül későbbi áldozatát 2017. október 24-én kora délután az a páros, amelynek tagjai ezután egy belvárosi bankfiókban felvették az idős nyugdíját, majd kivitték őt egy szentmártonkátai lakásba.

Négy nappal később a mozgásában korlátozott, súlyos beteg férfi rosszul lett. Azt hitték meghalt, ezért fogták, kora reggel kitolták az erdőbe és sorsára hagyták.

Az áldozat már élettelen testét néhány órával később találták meg – írja a Police.hu.

Az ötlet, hogy a 69 éves, beteg ember pénzét megszerezzék a 39 éves B. Oszkár fejéből pattant ki, a megvalósítás első részét a 44 éves T. Imrénére, valamint H. Csabára bízta.

Ők ketten hozták el az orvosi felügyelet alatt álló sértettet a szociális intézményből, majd kivitték a vidéki címre. Mindhárman tisztában voltak azzal, hogy tettükkel közvetlenül veszélyeztetik, kockáztatják az idős életét.

A nyomozás segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult, majd 2019 őszén – a beszerzett bizonyítékok, vallomások, szakértői vélemények birtokában – módosították a cselekmény minősítését.

A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével meggyanúsított terheltek közül T. Imréné és B. Oszkár 2019 októbere óta van letartóztatásban.

A jelenleg szintén fogvatartott H. Csaba ellen egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés le nem töltése miatt volt érvényben elfogatóparancs. Elfogták, azóta megkezdte jogerős büntetésének kitöltését a fővárosban.

A Pest megyei rendőrök a bűncselekmény vizsgálatát befejezték, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.


Megosztom másokkal is:
  •  

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --