Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Török Zsolt az MSZP korábbi szóvivője, a párt meghatározó politikusa 16 pontban gyüjtötte össze bizonyítékait, amivel nem csak rámutat Orbánék szánalmas hazudozására, de nyugodtan kimondhatjuk egyik legfőbb bűnükre is komoly bizonyítékokat hozott.

A Fideszben próbálnak betűrt inges jófiút képét mutatni klímaügyben rengetegszer hallottam már, hogy ők bizony nem tagadják, hogy valóban hatalmas probléma van klímaügyben. Az új évtized legnagyobb kihívása az lesz, hogy mit kezdünk a környezetszennyezéssel és azzal, hogy ma már vitathatatlanul változik az éghajlat.

Ezt a Fidesz sem tagadja látszólag. Több nyilatkozatban cáfolták már azt, hogy valaha eltagadták volna azt, hogy valóban baj van, azonban nagyon zavarja őket, hogy ameddig ők is egy tisztább környezetért harcolnak, addig a baloldal csak politikai ügyet csinál belőle. Aha… szóval sosem tagadták… Ezzel szemben nézzük csak mit mond Török Zsolt:

A Fidesz egyértelműen a magyar fiatalok jövőjét veszélyezteti a zöld gondolatok és mozgalmak elleni harcával, gyűlöletkommandóinak csatába küldésével.

A Fideszes politikusok tagadják a klímaválságot és a klímakatasztrófát:

1.: “Orbán Viktor az Európai Tanácsban megvétózta, hogy az Európai Unió 2050-re karbonsemlegességet érjen el.” (2019. június 21.)
2.:”a klímasztrájkoló fiatalok nagy része magát a problémát sem érti” (2020. január 3.)
3.: A Fidesz képviselői el se mentek a klímaváltozás miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülésre (2019. szeptember 18.)

4.: “A klímaváltozás elleni küzdelem nem arról szól, hogy nagyobb fizetést és szolgálati autót kapjanak egyes ellenzéki politikusok.” (2019. november 30.)
5.: “A kormány széntüzelésű erőművet vásárol Orbán kedvenc oligarchájától.” (2019. december 23.)

6.: “Gulyás Gergely miniszter szerint néhány tucat aktivistán kívül senkit sem érdekel a klímasztrájk” (2019. szeptember 26.)
7.: “A Miniszterelnökséget vezető miniszternek sikerült egy kivételesen visszataszító kijelentésre ragadtatnia magát, a világhírű svéd klímavédelmi aktivistáról, az Asperger-szindrómával küzdő 16 éves svéd Greta Thunbergről legalábbis kijelentette, hogy csak egy beteg kisgyerek, akit felhasználnak egyesek.” (2019. szeptember 26.)

8.: “Gulyás a klímavédelemről: Nincs ok a sietségre, semmi sem sürget bennünket.” (2019. június 26.)
9.: “klimahiszti” – a Fidesz rezsim propagandistáinak jellemző szóhasználata (folyamatos)
10.: “Nem értem, hogy mi az, hogy klíma-semlegesnek kéne lenni. Ez azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?” – Schmidt Mária (2019. december 29.)

11.: Bayer fehérjehalmaz* Zsolt: “Igen, a “klímakatasztrófa” a legjobb üzletek egyike, a “zöldpolitika” pedig a globalizáció egyik fedőszerve.” . “A klíma eddig is folyton változott; …az emberi tevékenységnek erre nincs jelentős hatása; … amúgy is halnak ki fajok tömegesen, nem nagy dolog az; … az meg csak egy rémhír, hogy az embereknek ne lehetne optimális egy másik klíma is; … szóval nem olyan nagy ügy ez az egész”

12.: A kormányfő a klímaváltozás elleni fellépést baloldali huncutságnak tartja
13.: Kövér köteles László: “nyugaton az „agymosás” miatt félnek jobban a klímaváltozástól, mint a migrációtól.” (2019. május 14.)

14.:Bencsik András: „Eközben látványosan előretörtek Európa-szerte a klímaváltozással házaló úgynevezett zöldpártok, bizonyítván, hogy születőfélben van az Új Európai Ember, a homo IDIOTICUS, akinek bármit be lehet adni, és annak az ellenkezőjét is, csak ne kelljen gondolkodnia, és ne kelljen felelősséget vállalnia semmiért. »Olvadnak a jéghegyek… jaj, szegény jéghegyek, hát nem borzasztó, el fognak olvadni. És mi lesz a jegesmedvékkel? Én nem akarok klímaváltozást!« És lőn.”
15.: Áder János: “A klímavészhelyzet kihirdetése politikai retorikai fogás” (2020. január 5.)

16.:
– nincs környezetvédelmi minisztérium, van viszont
– 200 ezer tonna külföldi szennyvíziszap behozatal,
– fairtás a nagyvárosokban és a fővárosban,
– környezetszennyezés Mészáros Lőrinc (OV) Mátrai Erőművénél,
– Városligeti fairtás,
– szélerőművek blokkolása,
– panelfelújítás leállítása,
– épületszigetelési program lenullázása
– gyűlöletkeltő propaganda a zöld szervezetek és zöld politika ellen

A Fidesz, sajnos ebben is a magyar emberek érdekei ellen cselekszik, a magyar gyerekek egészséges élethez való jogát veszélyezteti.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: