Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kiderült, az MSZP kénytelen volt egy szakálas trükköt bevetni a kormány ellen.

Egész egyszerűen arról van szó, hogy a kormány a legalapvetőbb adatokat sem hajlandó kiadni az ellenzéknel legyen szó bármilyen üggyel kapcsolatosan. Ezt azonban nem hagyta annyiban az MSZP.

A koronavírus járványról és a mediánbérekről is a sajtó és az ellenzéki eszközök segítségével lehet most csak érdemibb információkat szerezni, erősítette meg Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke, csütörtök reggel az ATV Start c. műsorának vendégeként.

Egész egyszerűen azt csinálja az MSZP, hogy folyamatosan azonnali kérdéseket tesz fel a kormány tagjainak és ezeket az apró elszólásokat és információmorzsákat gyúrják egybe.

Mind a járvánnyal, mind általában az egészségüggyel kapcsolatban, mind jövedelmi kérdésekben sok információt interpelláció útján kell kiszednie a Népjóléti Bizottságnak a kormányból, mondta el Korózs Lajos.

„A Magyar Országgyűlés Népjóléti Bizottsága részéről már hétfőn felajánlottuk a kormánynak, hogy minden alkalommal, akár napirenden kívül is, hogy a kormány képviselője jöjjön, és első kézből tájékoztassa a parlamenti képviselőket: ezért vagyunk megválasztva! Azt kértem, hogy ne Bakondi Györgyöt küldjék, mert ez komoly dolog és ő az én szememben nem komoly ember” – mondta a szocialista politikus.

„Kedden is megismételtem ezt az ajánlatomat” – tette hozzá –, de a fideszes többség leszavazta arra hivatkozva, hogy szerintük az operatív törzs esetenként napi két tájékoztatója elégséges.

Én azt gondolom, hogy nem. (…) Ahogy például a szúrópróba szerű testhő ellenőrzése sem. Az eredeti hírekhez képest kiderült, hogy 27-28 napos lappangási idők vannak, Egerben például már több napja megfigyelés alatt tartanak egy családot”.

Korózs mindezek fényében elmondta, aggodalomra való ok van, de pánikra nincs, annak ellenére sem, hogy borzasztó rossz állapotban van a magyar egészségügy.

„Például attól a beszállítótól nem várhatjuk, hogy most gondolkodás nélkül szállítson fertőtlenítőeszközöket, védőeszközöket, akinek még a tavalyi megrendelését sem fizette ki a kormány.

A kormány megzsarolta a beszállítókat, hogy ha elengednek 20%-ot, csak akkor fizetik ki a beszállításaik fennmaradó részét. Ha én beszállító lennék, most nem tárgyalnék a kormánnyal” – vázolta az egyik alapproblémát az ellenzéki képviselő.

Kérdésre elmondta, hogy bár a KSH adatai szerint átlépte a 400.000 forintot a magyarok bruttó átlagkeresete, sok mindenkit kihagytak a számításból, és a mediánbér értéke szerinte sokkal mérvadóbb.

„A jövedelem középértéke lényegesen alacsonyabb, mint az átlag. Területek és például nemek között is óriási különbségek vannak, de a szellemi és fizikai munka területén is aggasztóak az aránytalanságok” – hívta fel a figyelmet Korózs Lajos, az MSZP képviselője, az Magyar Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: