Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hatalmas verekedés volt az országházban, agyba-főbe verték egymást a képviselők – Gyakorlatilag elszabadult a pokol…

 

A feszültséget a török hadsereg észak-szíriai beavatkozása körüli kérdés robbantotta ki. Női és férfi képviselők egyaránt részt vettek a tömeges verekedésben.

Egymásnak estek a képviselők a török parlamentben szerdán, miután pattanásig feszült a húr a török hadsereg észak-szíriai katonai részvételét illetően. Ahogyan az a videón is jól látszik, az Erdogan képviselte kormánypárti és a legfőbb ellenzéki erő honatyái és honanyái keményen egymásnak estek.

 

 

A bunyó azután tört ki, hogy az ellenzéki Köztársasági Néppárt képviselője, Engin Ozkoc, elfoglalta a pulpitust. A politikus nem sokkal az ülés előtt tartott sajtótájékoztatón tisztességtelennek, tudatlannak és árulónak titulálta a Törökországot kemény kézzel irányító török elnököt. Azzal is megvádolta Erdogant, hogy amíg a török emberek gyermekeit harcba küldi, addig a keménykezű vezető gyermekei állítólag kibújtak a hosszú távú katonai szolgálat alól.

Ezt megelőzően egyébként Erdogan vádolta meg az ellenzéket azokkal a szavakkal, amelyeket most Ozkoc vádolta meg őt. Mindezt azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék megkérdőjelezte az észak-szíriai Idlib tartományban történő török katonai beavatkozást.

Videón itt tudja megnézni, ahogy ököllel ütik egymást a török parlament képviselői.

atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: