Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem bírta állni a sarat az ellenzék kérdéseivel szemben.

Sarokba szorították Orbán Viktort a parlamentben és látható volt, nehezen tudta türtőztetni magát. Egész egyszerúen sarokba szorították az ellenzéki képviselők, ami ritka pillanat a parlamentben, tekintettel arra, hogy Orbán szinte csak akkor van jelen, amikor az jogilag kötelező.

A szocialista Harangozó Tamás egy 1989-es interjút elevenített fel Orbánnak, amit még a 168 Órának adott a kormányfő, amiben büszkén mesélte, hogy egy falu menti vályogházban született.

„Ön szerint olyan országot épített, ahol ma egy falu menti vályogházból bárki el tud menni egyetemre és akár miniszterelnök lehet?”

– tette fel a kérdést Harangozó, aki szerint Orbán a zsidótörvények emlékét idéző hangulatkeltést folytat.

A hasonlattól feldühödő Orbán Gyöngyösi Mártonra utalva azzal reagált, „gondolkodjanak el, hogy egy olyan párttal vannak szövetségben, melynek az alelnöke azt mondta, össze kellene írni a zsidó származású képviselőket”.

Orbán szerint 2010 óta jóval több esélye van a nehéz helyzetű fiataloknak, amire Harangozó azt mondta, fogalma sincs, hogy milyen országot vezet.

Nem csak ezen húzta fel magát Orbán:

A Párbeszédből Mellár Tamás arról kérdezte Orbánt, miért éppen a 2010-2020 közti időszak az elmúlt 100 év legsikeresebbje, ahogy arról az évértékelőjében beszélt, ezt nem sok minden támasztja alá.

Mellár személyes történetét elmesélve arról beszélt, a Kádár-korban nőtt fel, családja kommunistaellenes volt, de szerzett diplomát és egyetemi tanár lett, miközben a rendszerváltás után többnyire az értelmiségi családok sarjai jutottak be, szegény családból nem lehetett felzárkózni. Orbán azt mondta, Mellár véleménye komoly figyelmeztetés számára,

az idő múlása jól láthatóan megzavarja az ember emlékeit.

A kommunista rendszerben, mondta, a fiatalok kevesebb, mint 10 százaléka ment felsőoktatásba, most 30 százalék. „Tudja ön, miről beszél?

Az volt a jó világ és ez most rosszabb? Tudom, hogy gyűlöl minket, de ez ne homályosítsa el látását!” – fakadt ki a kormányfő, aki azzal zárta a vitát, hogy egy darabig figyelte Mellár makrogazdasági fejtegetéseit, de 2011-ben abbahagyta.

Mellár ugyanis akkor azt írta, az IMF megállapodásnak nincs alternatívája, anélkül bedől az ország.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel nem értette, Orbán miért nem válaszol az egészségügyet, a szakképzést érintő kérdésekre, ám aztán a migrációról kezdett beszélni. Orbán szerint most hatezerrel több orvos van, mint 2010 előtt volt és 770 milliárddal több megy egészségügyre, mint 2010-ben, és ez szerinte is kevés.

Határőrség pedig van, ami rendőrökből és katonákból áll. „Ők ellátják a határ őrizetét, Magyarország határai védve vannak”, amire Z. Kárpát azzal csapott le, hogy Orbán nem támogatja az önálló határőrizetet, de erre a kormányfő felcsattant, „mit nem lehet érteni abból”, hogy a katonákkal és rendőrökkel védik a határt, ezen nem kell változtatni. Ezek után más már nem kérdezte Orbánt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: