Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ekkorát talán még sosem bukott a kormánypárt, mint tegnap este Budapesten…

 

Most hétvégén tartottak időközi önkormányzati választásokat Budapest XIII. kerületében. Abban semmi meglepő nincs, hogy a nagyon durván MSZP-s fellegvárban az MSZP jelöltje egyedül is képes volt nyerni, de abban igen, hogy a Fidesz csak harmadik lett.

19,4 százalékot kapott a Fidesz jelöltje a XIII. kerületi időközi választásokon, ez a hajdan szebb napokat megélt Orbán-pártnak csak a harmadik helyre volt elég, nem elég, hogy a régi nagy rivális az MSZP, de még a Momentum jelöltje is megverte a kormánypártokat.

A teljes összeomlást jól mutatja, hogy a hat szavazókörből álló választókerületben, mindegyik szavazókörben csak a harmadik helyre jött be a Fidesz-jelöltje. Ráadásul a 48-as szavazókörben, mindössze 13 százalékot ért el a kormánypárti jelölt.

XIII. KERÜLETI időközi választást, az MSZP-LPE jelöltje Vajú Viktória nyerte.A szavazatok szám szerint:

MSZP 497
Momentum 406
Fidesz 226

Rég nem volt ekkora Fidesz bukta, ráadásul nem ez az első választás, ami azt mutatja, hogy a Fidesz támogatottsága teljesen összeomlott azokon a településeken, amelyeket elvesztettek a 2019-es önkormányzati választásokon.

 

Az, hogy a Fidesz komoly bajban van mára már nem kérdéses. Igazából Orbánék abba a hibába csúsztak bele, hogy elhitték azért nyertek meg három országgyűlési választást zsinórba, mert jó a politikájuk és egy erős párt a Fidesz.

Közben kezd kiderülni, hogy a frászt. A győzelmeiket csak egy dolognak köszönhetik: megosztott volt az ellenzék. Így a helyzet világos, ha az ellenzék képes megőrizni az egységét, akkor 2022-ben nagy választási csata lesz, az már látható.

Forrás: HírHugó / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: