Orbán Viktor, 2019.07.01. - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az azonnali kérdések órájában személyeskedő hangvételű beszédekkel támadták Orbán Viktort. Először a jobbikos Jakab Péter ment neki a miniszterelnöknek, majd a szocialista Harangozó Tamás folytatta a sort

Jakab Péter bőrdzsekiben érkezett az Országgyűlésbe, s azt kérte a miniszterelnöktől, hogy mondjon pár szót arról az ország szegényebb feléről: “A sas szálljon már le a magasból, menjen ki a nép közé, nézze meg, hogy élnek az emberek ott, ahol nincs se minőségi munka, se minőségi bér, a busz is naponta csak kétszer jár, ahol a közmunkán kívül nincs B terv. Erről az országról is mondjon pár szót.”

Mire Orbán úgy válaszolt, hogy az országot 2010-ben a jobbik mostani szövetségese, Gyurcsány Ferenc vitte csődbe, és a kormány azóta is azzal küzd, hogy visszaállítsa emelkedő pályára Magyarországot.

Aztán bevitt egy mélyütést, felhozva, hogy: „A klímaválság elérte a Jobbikot is, olvad, mint a jéghegy”

Ezzel a gyurcsányi irányvonal és a nemzeti politizálás feladása miatt a Jobbikot elhagyókra célzott. Mondta a Jobbiknak, kapják össze magukat, amíg nem késő.

Jakab erre úgy reagált: “A dunaújvárosi jéghegynél léket kapott a Titanic”

Aztán arról is beszélt, hogy a nemzeti konzultáció helyett tájékoztatókat kéne osztogatni a koronavírus megelőzése kapcsán.

Orbán a dunaújvárosi eredményhez gratulált, de emlékeztette Jakabot, hogy Gyurcsány Ferenc baloldali összefogásával nyertek a településen időközi választást, s felemlegette, hogy Jakab korábban azt mondta, nagyokat kell nyelnie, ha Dobrev Klárával kell egy színpadon állnia.

„Jó nyeldeklést kívánok, frakcióvezető úr.” – mondta a miniszterelnök.

 

 

Ezután a szocialista Harangozó Tamás állt bele a miniszterelnökbe, azt találta mondani, hogy szerinte Orbán a zsidó törvények emlékét idéző hangulatkeltést folytat.

Ez szemmel láthatóan felhúzta a miniszterelnököt, aki úgy válaszolt, hogy ezt a stílust nem ők kezdték, de ha így alakult, visszaütnek:

„Gondolkodjanak el, hogy egy olyan párttal vannak szövetségben, melynek az alelnöke azt mondta, össze kellene írni a zsidó származású képviselőket” – utalt Gyöngyösi Mártonra Orbán Viktor, hozzátéve, hogy egyébként a nehéz helyzetű fiataloknak 2010 óta több esélyük van, mint előtte.

Harangozó annyit vágott vissza, hogy Orbánnak fogalma sincs, milyen országot vezet.

Forrás: Blikk / HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: