Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyar Szocialista Párt volt, van és lesz – jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP elnöke; méghozzá annak az új, baloldali stratégiának köszönhetően, amit most kezdtek építeni, s mellyel a párt az országot járja.
„Az az új baloldali politika, amit megfogalmazunk és polgármesterekkel, képviselőkkel, párttagokkal, civilekkel, szakszervezetekkel vitatunk meg, és amivel meg akarunk érkezni a közös ellenzéki egyeztetésbe” – mondta a pártelnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn.

 

 

Figyelmeztetett: Orbán „egy a zászló, egy a tábor” „projektje” „nem feltétlenül működik” az ellenzéknél, hiszen most egyenrangú felek széles koalícióját kell létrehozni a baloldaltól a liberálisokon át a mérsékelt jobboldalig, amivel a Fidesz leváltható.

Meggyőződését fejezte ki, hogy „a végén” lesznek közös jelöltek és egy közös ellenzéki program, amivel meghirdethetik a 30 éve hiányzó nemzeti minimumot.

„Nagyon veszélyesnek” nevezte a DK külön indulásának eshetőségét. „Bízom benne, hogy a DK-konzultációnak az lesz a végkimenetele, hogy közös indulásra van szükség” – mondta az MSZP elnöke.
„Mi továbbra is az ellenzéki együttműködésben hiszünk” – hangsúlyozta, hozzátéve: a DK támogatottsága az ellenzéki pártok között „nem olyan kiugró, a Fideszhez képest meg abszolút nem, hogy ők egyedül (…) képesek lennének” a kormány leváltására.

Elismerte: emberileg nagyon megviselte Kiss László III. kerületi és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester átlépése a DK-ba, mert nemcsak politikustársaknak, de barátainak is gondolta őket.

„De túl vagyok rajta” – mondta, mégpedig épp az országjáráson tapasztaltak miatt, ahol sokakkal beszélgetnek arról, mit jelent baloldalinak lenni és baloldali politikát megvalósítani.

Úgy folytatta: A Magyar Szocialista Párt értékválasztás; „egy olyan közösség, amelyhez tartozni, az nem csak arról szól, hogy mi lesz belőlem, hanem a szól a baloldaliságról, szól a kötődésről, még ha a mindennapi életben is „találkozunk jellemtelenségekkel”.

„Nagyon nem tartom jó politikának az ellenzéki oldalon, hogyha egymástól akarjuk elhalászni a politikustársakat, hiszen azért mégis a közös cél nem egymás legyőzése, hanem (…) ennek a rendszernek a leváltása” – húzta alá.

Káros az a folyamat, hogy az MSZP kifosztására építi valaki a személyzeti politikáját, ismételte meg. E helyett több szavazót kellene az ellenzéknek találnia, új arcoknak, friss erőknek bekapcsolódnia a politikába. Említette a Jobbikot, akik szintén nem „elhappolni” akarnak másokat az ellenzéki oldalról, hanem ara törekednek, hogy az ő programjukat is többen támogassák.

 

 

Beszélt magáról is: „Én személy szerint soha nem kerestem DK-s politikusokat, se momentumosokat (…) hogy ’adjátok el a pártotokat és (…) gyertek a szocialista pártba’, hanem leülök velük korrekt együttműködés keretében. Másképp nem lesz kormányváltás.”

A presztízsharcok nem segítik az ellenzéket, ráadásul az ellenzéki koalíciónak 2022 után együtt kell kormányoznia az országot – mutatott rá.

Az MSZP nem más rovására építi szövetségeit, hanem új szavazókat szeretne megszólítani a lakbérplafon és a lakásárplafon gondolatával, bérlakás építési és otthonfelújítási programjával, az oktatási rendszerben pedig ösztöndíjprogrammal a fiatalok számára – mondta, hozzátéve a párt támogatottsága a legfrissebb felmérések szerint „fölfelé mutató” görbét mutat.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: