Vadai Ágnes DK - Fotó: Vadai Ágnes FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb hatalmas botrány robbant, Vadai Ágnes pedig azonnal kérdéseket intézett a kormányhoz, amire minden jel szerint nem tudnak válaszolni sem.

A DK az Országos Sajtószolgálathoz juttatta el Vadai kérdéseit, ami alapján kiderül, hogy

a Honvédségnek vásárolt két Airbus A319 és két Dassault Falcon 7x típusú repülők meglepő helyszíneken jártak az elmúlt évben, többek között Dubajban, Las Vegasban és a Kanári-szigeteken.

Ezek azok a gépek, amelyekről a kormány azt állította, hogy “nem kormánygépek” és kizárólag honvédségi feladatokat látnak el.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez. Tudni akarjuk, hogy milyen célból jártak a honvédség gépei egzotikus helyszíneken, kaszinóvárosokban és adóparadicsomokban, és hogy ezeken az utakon kik voltak az utaslistán!

A DK szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy mire használja a miniszterelnök és luxuskormánya a közpénzből vett gépeket. A DK tudni akarja, hogy milyen honvédségi célokat szolgáltak ezek az utak!

Csak remélni tudjuk, hogy a fideszesek nem stratégiai fontosságú kokainhegyek elpusztítására, közpénz jellegét elvesztett közpénzek elkaszinózására és nemzetközi offshore-paradicsomokban való befektetésére használták a gépeket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: