Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindig is sejtettük, hogy a hatalomnak nem számít az, hogy ki az ellenfél, ha az kell, kőkeményen lecsapnak bárkire.

Mindenkinek meg kellett volna szólalnia a fejében a vészriadónak, amikor Nagy Blnaka ellen indult meg a propagandagépezet. Ez volt az a pont, ami végletekig bebizonyította, senkivel még tizenéves gyerekekkel szemben sem könyörülnek a hatalmasok.

Most sajtóhírek szerint a fóti gyermekváros bezárása ellen tiltakozó 17 éves fiúra csaptak le.

Kislőrincz Dávid a fóti gyermekotthon 17 éves lakója. Pár nappal ezelőtt feltöltötte a YouTube-ra saját rapvideóját, amiben az intézmény bezárása ellen szólal fel, elég kritikus hangnemben.

Népszava most arról ír, hogy a videó miatt belső vizsgálatot indítottak, a fiút pedig megbüntette az intézményvezetés: megtiltották neki, hogy dolgozni menjen a munkahelyére.

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a gyermekközpont fenntartóját, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, ahonnan azt a választ kapták, hogy a fiú munkájának szüneteltetésére nem büntetésből, hanem a tanulmányi eredményeinek javítása és a sikeres továbbtanulás, valamint az ezt segítő eredményes utógondozása érdekében került sor. A döntésről pedig a gyermekvédelmi gyámmal is egyeztettek.

“Az intézmény a gyermekek jogait, ideértve a vélemény-nyilvánítás jogát, jelen és más esetekben sem korlátozta, korlátozza. Az intézmény által folytatott belső vizsgálat tárgya nem a gyermek véleménynyilvánítása volt, így felelősségre vonása sem történt meg”

– közölte a gyermekközpont fenntartója a Népszavával.

A rapvideót egyébként Szél Bernadett független országgyűlési képviselő is megosztotta a Facebook-oldalán csütörtök este. A kommenteknél a fiú egyik ismerőse írta le neki, hogy mi történt Dáviddal.

Miután Szél Bernadett tudomást szerzett a történtekről, felhívta az intézményt, ahol megerősítették neki, hogy az ügyben vizsgálat indult.

Ombudsmanhoz fordulok.

A fenntartó ugyanis képes azt állítani, hogy nincs itt semmi látnivaló, nem a kormánykritikus tartalom a probléma, hanem gyenge tanulmányi eredmény miatt vették el a gyermek terápiás munkáját. A belső vizsgálat okát meg nem tudják megnevezni.

Hát én meg igen, ne felejtsék el, ma beszéltem telefonon az intézménnyel — plusz sok ember megkeresett a háttérben is — és tudom, mi az igazság. Ezek után jönnek elő ezzel a mesével? Az ombudsmanhoz fordulok és megkérem, indítson belső vizsgálatot, kérje ki a jegyzőkönyveket, beszéljen a vizsgálóbizottság tagjaival, derüljön ki az igazság!”

– fogalmaz új posztjában Szél Bernadett.

Kislőrincz Dávid mellett NoÁr is kiállt. Facebook-videójában üzent azoknak, akik rapvideója miatt megbüntették a fiút.

“Ez mi? Ezt hogy képzelitek? Egy 17 éves fiú, aki a hiphop-ot, a költészetet, a művészetet hívja segítségül, hogy feldolgozza azokat az érzéseket, fájdalmakat, amik benne vannak, ő büntetést fog kapni? Vagy eljárás indul ellene? Miért nem dicséritek? Miért nem segítetek neki? Miért nem mondjátok azt, hogy milyen fantasztikus az, hogy megfogalmazza azt, hogy mi az, ami fáj neki.Kreatív eszközökkel, trágárság nélkül. Szégyelljétek magatokat!”

– fogalmazott NoÁr, aki videójában Dávidnak is üzent, hiszen, mint mondja, ismeri a fiút és a korábbi zenéit is, mert már találkoztak, amikor a fóti gyermekotthonban járt. Dávid akkor több anyagát is megmutatta neki.

“Ez, amit most csináltál, ez egy sokkal jobb irány. Nincsenek benne trágár szavak, és látszik rajtad, hogy gondolkozol, dolgozol és mész ebben előre. Légyszíves folytasd ezt a dolgot és ne engedd, hogy bárki megfélemlítsen, mert egy bátor és tökös srác vagy. Így kell csinálni!”

– fogalmaz NoÁr.

A videója végén pedig arra buzdítja a fiatalokat, hogy ne féljenek, ne engedjék, hogy bárki megfélemlítse őket, hanem alkossanak és bízzanak magukban és a művészetben. Elmondja, hogy a NoÁr minden szellemiségével kiáll Dávid mellett és biztosítja arról, hogy segít neki, ha bármi kell.

Forrás: BalraMagyar.hu/Szeretlekmagyarorszag.hu/Népszava


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: