Simicska Lajos - Fotó: 168óra
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Állataival és vidéki birtokával foglalkozik a pár éve még a legnagyobb hatalmú milliárdosnak számító Simicska Lajos.
Állataival és vidéki birtokával foglalkozik a pár éve még a legnagyobb hatalmú milliárdosnak számító Simicska Lajos (60), akinek az irodájában egykoron miniszterek és állami vezetők előszobáztak. Orbán Viktor (56) miniszterelnök egykori legjobb barátja már nem politikusok és üzletemberek között forog, hanem egy kis bakonyi faluban tölti ideje nagy részét, ahova már többé-kevésbé be is illeszkedett.

Korábban százmilliárdos állami beruházásokon dolgozott, most egy hatalmas lovardát épített a falu szélén, és lovas és falusi turizmusból próbál megélni. Van egy takaros vendégháza Hárskút közepén, ahol egy szobát akár 20 ezer forintért is ki lehet venni egy éjszakára.

 

Simicska cégbirodalmából mára csak egy cég, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. maradt, azt próbálja fejlesztgetni. Noha megcsappant a vagyona, de ott van a leggazdagabbak listáján, s láthatóan még mindig van mit a tejbe aprítania, kétszáz hektárnyi földön gazdálkodhat, a cége telephelye is rendezett, ő maga pedig egy új luxus-Jaguárt vett magának.

A vállalkozásának fő tevékenységi köre a cégbírósági adatok szerint a lótenyésztés lett a kecsketenyésztés helyett – erről a 24.hu írt először –, de tartanak juhokat és teheneket is. A helybeliek elmondása szerint vettek a közelben egy tavat is, amit nagyon szépen megcsináltak.

Simicska teljesen szakított a politikával, a politizálással azonban nem. Szokott menni a helyi közértbe pékáruért, ahol mindig ajkai kenyeret vesz és nem zircit.

– Ezt azzal magyarázta, hogy Ajka MSZP-s város, míg Zirc fideszes – mesélték mosolyogva a boltban a bizarrnak tűnő választását.

 

Orbán és Simicska a 2014-es választások idején veszett össze, és csatájuk 2015 januárjában torkollott nyílt háborúba. Ezután cégei nem kaptak több állami megbízást, médiabirodalmát pedig a Fidesz ellen fordította. Simicska a Fidesz 2018-as totális győzelme után kapitulált, egy agrárcégen kívül eladta minden érdekeltségét Nyerges Zsoltnak.

Forrás: Blikk

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: