2010. december 18. KDNP tisztújító elnökválasztás. Semjén Zsolt pártelnök. Sajtótájékoztató. Fotó: Reviczky Zsolt
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Semjén Zsolt, ez a velejéig őszinte ember ma azt találta mondani, hogy a Vatikán arra kérte a KDNP-t, hogy maradjon a Néppártban…

 

“Semjén Zsolt, ez a velejéig őszinte ember ma azt találta mondani, hogy a Vatikán arra kérte a KDNP-t, hogy maradjon a Néppártban. Tudom, kissé romantikus fantázia, de elképzelem, amint a Vatikán hosszú, sötét folyosóin surrannak a Bíborosi Kollégium tagjai, nagyok most a belső feszültségek, aktuálisan épp a cölibátus kérdése veszélyezteti az egyház egységét, a vörös reverenda alatt tán elrejtett tőrök lapulnak, ám ekkor az egyik bíboros a homlokára csap: megvan a megoldás! Könyörögjünk Semjénnél, hogy maradjon a KDNP a Néppártban!
Ez így történhetett.

 

 

Vagy ha mégsem, akkor a stadion- és luxusétterem alapító Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspöknek lehet utólagosan igaza. Ugyanis néhány évvel ezelőtt – igaz, egy másik ügyben – azt találta mondani, hogy „a pápa nem tudja, miről beszél.””  – írja Gábor György tanár úr legfrissebb bejegyzésében.

 

A Vatikán üzen Semjénnek. Ezek tényleg azt hiszik, hogy a Vatikán egy személy? Ahogy Magyarország üzen Brüsszelnek? Hacsak úgy nem…

Bár az is lehet, Semjén keresztény alázattal és szerénységgel, pusztán az elvetemültek megóvása érdekében kommunikálta így ezt a hírt, valójában maga a Szentlélek közvetítette direkte az Úristen óhaját.

 

Gábor György

 

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: