Tóth Bertalan, az MSZP elnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bombaként robbant a mai hír, mely szerint két fővárosi MSZP-s polgármester a DK-ban folytatja a pályafutását.

Nyílván kérdéseket vet fel Kiss László és Szaniszló Sándor átlépése az MSZP-ből a DK-ba, hiszen döntésükkel megváltortak a fővárosi közgyűlés erőviszonyai is. Döntésükkel az MSZP-nek már csak 5 képviselője maradt a közgyűlésben, míg a DK frakció 6 főre bőtt.

Nem lehet azonban tragédiáról beszélni. Szaniszló Sándor a XVIII. kerületi TV-nek nyilatkozva lemondta, nem lát sok különbséget a két párt politikája között, azonban véleménye szerint döntésével sokkal több forrás juthat az általa vezetett kerületnek.

Kiss László egyenlőre nem reagált arra, hogy miért döntött a távozás mellett, azonban párton belüli pletykák szerint a kerületi politikusban azóta tüske van, mióta vissza kellett lépnie a párt döntése alapján Szabó Tímea javára Óbudán.

Az ügyben megszólalt az MSZP elnöke is, aki így kommentálta a két politikus távozását:

Szaniszló Sándor és Kiss László polgármesterek az MSZP-ből történő kilépésükkel

komoly csalódást okoztak, cserbenhagyták ezt a közösséget.

Döntésüket tudomásul vesszük, munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Mi csupán annyit tennénk hozzá, hogy bár a demokratikus oldal semmit nem veszített, azonban a DK helyében komolyan átgondolnánk, mennyire megbízható két olyan politikus, aki a pillanatnyi előnyök érdekében “lecserélte a kabátját”. De ne legyen igazunk. A két politikusnak sok sikert kínánuk és azt, hogy ha a Fidesz színeiben lenne “kifizetődőbb” politizálni, akkor azért hasonló lépést már ne tegyenek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: