Demeter Márta - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Akár 3 év szabadságvesztéssel is sújthatják az állapotos Demeter Mártát hivatali visszaélés miatt.
A politikus pere a jövő hét péntekén kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az LMP-s képviselő ellen tavaly novemberben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség azt követően, hogy a politikus 2018-ban – az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként – írásbeli kérdésekkel fordult miniszterekhez, azt tudakolva, miért utaztatták törvénytelenül Orbán Viktor kormányfő lányát a honvédség repülőgépével, majd minderről beszámolt a Facebook-oldalán is.

Mint később kiderült, állítólag nem a miniszterelnök családtagjai utaztak a gépen, hanem egy Orbán vezetéknevű magyar katona és családja használta a honvédség Airbuszát, engedéllyel.

 

 

A Fidesz a történtek után rögtön feljelentette az LMP-s képviselőt, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy a Demeter Márta által megtekintett honvédségi iratokban a névazonosságon kívül semmi nem szerepel, amiből arra lehetne következtetni, hogy a miniszterelnök családja utazott volna a repülőn, a hatóság továbbá arra is kitért, hogy a nyilvánosságra került adatok megismeréséhez való jogot számos törvény korlátozza.

 

A történtek miatt a házelnök javaslatára a parlament felmentette Demeter Mártát bizottsági alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg vele kapcsolatban.

Amennyiben Demeter Márta az előkészítő ülésen beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, úgy kétmillió forintos pénzbüntetést kell fizetnie. A hivatali visszaélés bűntette különben három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az állapotos politikus tavaszra várja kisbabája születését, az üggyel kapcsolatban pedig továbbra is úgy gondolja, hogy nem hibázott.

Csak két kérdés: Azokat miért nem büntetik, akik párt érdekek miatt el sem mennek a nemzetbiztonsági bizottság ülésére és ezzel szándékosan akadályozzák bizonyos ügyek vizsgálatát? Ebben sokkal több a nemzetbiztonsági kockázat.

Meddig kell még elviselni a Fidesz aljasságait?

Demeter Márta maximum tévedett, de nem követett el bűncselekményt. Ennek ellenére bíróság elé kerül, és ha tudjuk kiken múlik, akkor börtönbe… Borzalom emberek!

Forrás: Blikk / BalraMagyar

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: