Jobbik - Fotó: B1 Blog
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Fájó szívvel, hosszú és alapos mérlegelés után meghozott döntésemről tájékoztatlak benneteket. A mai nappal kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából”

 

“Fájó szívvel, hosszú és alapos mérlegelés után meghozott döntésemről tájékoztatlak benneteket. A mai nappal kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából”- jelentette be Bencsik János, a Jobbik volt budapesti elnöke.

“Felelős ellenzéki képviselőként azért vártam egészen mostanáig, mert nem akartam, hogy a pártállami média az ügybe kapaszkodva gyengítse az ellenzéki együttműködést” – fejtette ki a képviselő.
“Eltávolításukat morálisan elfogadhatatlannak, a Jobbik jövőjére nézve végzetesnek tartom” – véli az országgyűlési képviselő.
A Jobbik volt budapesti elnöke szerint a párt már nem önazonos és nem tudja megszólítani a saját táborát. Ellenzéki összefogásra azonban szerinte szükség van.

 

Bencsik a Mi Hazánkat álellenzéki pártnak nevezte és a továbbiakban is a Fidesz, nem pedig volt pártja ellen szeretne küzdeni. Munkáját a továbbiakban független képviselőként folytatja az országgyűlésben.

 

Közben a Jobbik közleményben megszólalt Bencsik kilépése kapcsán:

“A Jobbik elnöksége tudomásul vette Bencsik János döntését. Ahogyan Jakab Péter kongresszusi beszédében elmondta, lesznek olyanok, akik más utat fognak választani. A Jobbik a zászlót viszi tovább, hogy 2022-ben Magyarországot felszabadítsuk az Orbán-rezsim alól. Bencsik Jánosnak sok sikert kívánunk, mandátumának sorsát a lelkiismeretére bízzuk.”

Forrás: atv.hu / Bencsik János közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: