Vadai Ágnes DK - Fotó: Vadai Ágnes FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, Vadai Ágnes sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a kormány egy börtönviszonyokkal kapcsolatos törvénymódosítási javaslatára.

Ebben nem kevesebbet állítanak, mint azt, hogy mindössze hónapok alatt meg fogja szüntetni a börtönök zsúfoltságát – tehát azt, amit már 5 évvel ezelőtt megígért, mégis képtelen volt végrehajtani.

Vadai Ágnes felhívta a figyelmet: “Ez pár hónap alatt csak kétféleképpen történhet meg: A kormány vagy ideiglenes börtönöket fog létrehozni nem börtönnek épült épületekben – ami, mondanom sem kell, biztonsági szempontból védhetetlen és veszélyes -, vagy, ami talán még rosszabb: bűnözők ezreit fogja kiengedni a börtönökből.

Bármelyikre is készül a Fidesz, ezzel a tisztességes magyar emberek életét veszélyezteti.”

A DK frakcióvezető-helyettese feltette a kérdést, hány ezer bűnözőt akar szabadon engedni a kormány börtönzsúfoltság csökkentéséért?

“Milyen bűnözőket akar visszaengedni a társadalomba a kormány, akár erőszakos bűnözőket és gyilkosokat is, vagy csak korrupt fideszes politikusokat? Ha pedig nem erre készül a kormány, hanem ideiglenes börtönök létrehozására, akkor azok hol és minek a helyén lesznek?

Iskolákat, óvodákat fognak elvenni az emberektől azért, hogy bűnözőket költöztessenek oda, vagy mégis mire kellene számítanunk? Honnan lesz oda börtönőr, amikor legalább 1200 ember hiányzik a büntetés-végrehajtásból? Majd közmunkások vigyáznak a gyilkosokra?” – sorolta a politikus.

Vadai Ágnes arra is felhívta a figyelmet, hogy még a kozmetikázott adatok szerint is legalább 1500-1800 férőhely hiányzik.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kormány nem szolgáltat adatokat az Európai Tanácsnak, és hogy lassan nincs adat, amit ne hamisítanának meg, könnyen lehet, hogy a valóságban akár 4-5 ezer férőhelyre is szükség lehet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: