Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kiszivárgott az Európai Unió következő költségvetése, ezek alapján nem tudunk mást mondani, mint ami késett, nem múlott: lecsapnak Orbánra.

Örjöngeni fog Orbán ugyanis a Reuters hasábjain kiszivárogtak azok a konkrét tervek melyek igen érzékenyen fogják érinteni a magyar miniszterelnököt.

A 2021 utáni hétéves uniós költségvetés a tagországok állam- és kormányfőinek február 20-i csúcstalálkozójának fő témája lesz.

Itt kerülhet terítékre a határozattervezet, amely a forrásokhoz való hozzáféréshez általános feltételrendszert vezetne be a kormányzati munkában jelentkező nyilvánvaló rendszerszintű hiányosságok kezelése,

valamint a jogállam tiszteletben tartása érdekében

 írta a Reuters egy friss cikkében, amit a 444.hu szemlézett.

Többek között tehát a jogállamisági feltételekhez köthetik a jövőben az EU-s forrásokat egy kiszivárgott javaslat szerint, amely érzékenyen érintheti hazánkat, ugyanis az utóbbi időben számos kritika érte a magyar demokrácia működését az uniós politikában.

A dokumentum jelenlegi formájában arányos következményeket helyez kilátásba egy-egy hiányosság esetében. A támogatások felfüggesztésére vagy megvonására az Európai Bizottság tenne javaslatot, ám erre – a korábbi hírekkel ellentétben – rá kellene bólintania a tagállamok többségének is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: