Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon nagy a baj a Fidesz háza táján. Ezt olvashattuk ki az őszi eredményekből is, de a tegnapi időközi választási ellenzéki győzelem is arról árulkodik, ez a Fidesz már nagyon nem az, mint akár egy évvel ezelőtt.

Kijöttek a legfissebb adatok amelyek további Fidesz gyengülésről tanúskodnak. Már hibahatár felett vezet az ellenzéki oldal a Fidesz előtt.

Az IDEA intézet legfrissebb mérései alapján amit 2020. január 31. és február 12. között végzett, kiderül, hogy a Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 30 százalékra olvadt.

A biztos szavazó pártválasztók körében is gyenge eredményeket mutat a Fidesz az ellenzékhez képest, ugyanis megvizsgálva a számokat kiderül, hogy:

  • Fidesz – 47%

  • Ellenzék – 53%

Az előző hónaphoz képest a DK támogatottsága hibahatáron belül növekedett. Egy most vasárnap esedékes országgyűlési választáson a DK a teljes népességben 11 százalékot (+2), a biztos szavazó pártválasztóknál pedig a 16 (+1) százalékot kapna. Egy év alatt, a teljes népesség körében a DK 5 százalékponttal növelte a támogatottságát.

A Momentum Mozgalom az előző, december végi adatfelvételhez képest nem tudta tovább bővíteni táborát. A teljes népességben 6, a biztos szavazó pártot választók körében pedig 10 százalék a támogatottsága, ami teljesen megegyezik a 2019. év végi adatokkal.

2019 decemberéhez képest a Jobbik támogatottsága nem változott a választókorú népesség körében (6%), míg a biztos szavazó pártválasztók között hajszállal növelte (+1) a támogatói táborát (9%).

Az előző, 2019. decemberi adatfelvételhez képest MSZP támogatottsága érdemben nem változott. A teljes népesség 5, a biztos szavazó pártot választók 6 százaléka támogatja a pártot.

A Mi Hazánk Mozgalomnak 3 százalékpontos tábora rögzíthető. Az LMP-t, a Párbeszédet, valamint a Magyar Kétfarkú Kutyapártot a teljes választókorú népesség 2–2 százaléka választja. A biztos szavazó pártot választóknál a Mi Hazánk, az LMP és az MKKP is 3–3, míg a Párbeszéd 2 százalékos támogatottsággal rendelkezik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: