Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hallgatva Orbán évértékelőjét egész egyszerűen nem tudtuk nem észrevenni, hogy valami nem stimmel a miniszterelnökkel.

Ha még csak annyit emelnék ki, hogy Orbán köszönetet mondott Horn Gyulának beszédében, már akkor is feltűnhet, hogy valami nem stimmel, de minimum valami megváltozott.

Az egész beszéd nagyon más volt, mint amit eddig megszokhattuk. Persze a szokásos panelek nem hiányozhattak belőle, így Soros egy külön blokkot kapott, mint ahogyan a migráció is egy külön topik volt, de Gyöngyöspatáról is hosszasan beszélt Orbán.

A furcsa azonban az volt, hogy a beszédből közel sem az erő sugárzott, sokkal inkább egyfajta magyarázkodásba torkollott a beszéd. Nemes egyszerűséggel eljutottunk oda, hogy Orbán magyarázkodni kényszerült beszédében.

Látszott az is, hogy gesztusokat próbált tenni a baloldali szavazók felé – Horn Gyula dícsérete – míg éles kiszólásokkal – nincs olyan, hogy liberális, csak diplomás kommunista – próbálta a turbó magyarokat meggyőzni.

De azzal, hogy mindenkinek gesztusokat próbált tenni, azzal, hogy az egész beszéd veleje egy nagy magyarázkodássá silányult világos és kiolvasható üzenetet hordoz magában a beszéd:

Hatalmas sebet kapott a Fidesz az őszi önkormányzati választásokon

Nemes egyszerűséggel ott tartunk, hogy az Orbáni világkép, amelyet 10 éve építgettek a miniszterelnök fejére szakadt.

Olyannyira, hogy beszédében arról beszélt: hogy sikert sikerre halmoz az ország, de nem merjük elhinni a tényeket és azért nem látjuk a csodát, amit összehozott az Orbán kormány.

A kishítüségünk miatt nem látjuk azt a frenetikus teljesítményt, amit megcsinált az Orbán kormány. Azt hiszem ennél többet nem is kell mondani arról, hogy mennyire volt komolyanvehető Orbán beszéde.

Egész egyszerűen látható, hogy egy megtört ember magyarázkodik, a korábbi magabisztos népvezér helyett, ez pedig világosan mutatja, nagy baj van a jobboldalon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: