Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bármennyire is úgy tünik, hogy erős és stabil a kormánytöbbség, a valóság az, hogy megsérült a Fidesz méghozzá igen súlyosan. Csak a szerencse mentheti meg a pártot az erroziótól.

A legnagyobb csapást kétségtelenül az őszi önkormányzati választáson kapta a Fidesz, amikor az ellenzék lesöpörte a pályáról a kormánypártot. 10 megyei jogú várost, számtalan kistelepülést és a kerületek többségét megnyerte az ellenzék. Plusz Karácsony Gergely, hogy legyen még min mosolyognunk.

Ezért volt hatalmas tétje a győri időközi választásnak, ugyanis ott az volt a tét, hogy képes-e a pályán maradni a Fidesz. Mert ha nem sikerült volna hozni a győri szavazókört, akkor végképp leszálló pályára kerültek volna a kormánypártok.

Ezt, vagyis a tényleges összeomlást sikerült megfékeznie a Fidesznek, hiszen hatalmas erőforrásokat bevetve hozták Győrt, azonban ma Dunaújvárosban kiderül, hogy csak átmenetileg sikerült Orbánnak elkerülnie a bukást, vagy komoly bajban van a Fidesz.

Nagy a tét a mai választásokon éppen emiatt. Ugyanis most nem csak egy egy választókerületről van szó, hanem egész egyszerűen tendenciákról. Ugyanis ha megroppan a NER akkor azonnali bomlásnak indul a rendszer.

Ez a tétje a mai napnak.

Eddig azonban alacsony az érdeklődés. A délután 13:00 órás részvételi adatok alapján mérsékelt a választói érdeklődés a mai Fejér megye 4. számú OEVK-ban tartott időközi választás iránt.

Eddig a választásra jogosultak mindössze 16,6 százaléka járult az urnákhoz. Összehasonításképp: 2018 áprilisában ugyanekkor 44,61% volt a részvétel. A délután 1 órás adatok szerint Rácalmáson a 15,73%

Ebből azonban még bármi lehet. Most az ellenzéki szavazókon nagy a nyomás, hog részt vegyenek hiszen ma megállítható a Fidesz méghozzá országosan.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: