Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma időközi országgyűlési képviselő-választást tartottak a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban.

 

 

Ma azért járultak ismét a választók az urnákhoz, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották.

Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra.  A 17 órás részvételi adatok szerint a választásra jogosultak 26.1% százaléka szavazott, azaz 17611 fő voksolt.

A rajtvonalon két fiatalember állt. Kálló Gergely mögé a teljes ellenzék, azaz a Jobbik, a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd is beállt, míg a Fidesz-KDNP szokatlan módon egy papíron független jelöltet, Molnár Tibort támogatta, aki a választókerületben található Iváncsa polgármestere.

 

Érkeznek folyamatosan az eredmények, jelenleg 24,6 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék közös jelöltje  Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) vezet 57 százalékkal Molnár Tibor (független), aki a Fidesz támogatásával indult csupán 36 százalékon áll.

 

43.21%-os feldolgozottság mellett 4 369 szavazattal (57.08%) első helyen áll Dunaújvárosban Kálló Péter. A második helyen Molnár Tibor áll, ő 2 816 szavazatot (36.79%) tudhat magáénak.

 

Köszönjük Dunaújváros!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: