Közlekedés - Fotó: budapestcity.org
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Baranyi Krisztina vezette Ferencváros után újabb kerület számolná fel az alvállalkozóval működő parkolást és inkább saját kézbe vennék azt.

 

Hintsch György (MSZP), a XI. kerület városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármestere az önkormányzati portálnak adott interjúban ugyanis arról beszélt, hogy az önkormányzat szeretné saját kézbe venni a parkolást, ennek érdekében saját cég alapításában gondolkodnak. Szerinte ez hatékonyabban fogja ellátni a feladatot, mint az ezzel megbízott privát cég.

Mint mondta, Őrmezőn és Kelenföldön új fizetős parkolási övezetet is kijelölnének. Az interjúban úgy fogalmazott, hogy akár az őrmezői, akár a kelenföldi lakótelepet, vagy a Szent Gellért tér, az Infopark környékét nézi, nagyon komoly parkolási nehézségek vannak. Ha bevezetjük az említett területeken a fizetős parkolást, ezek enyhülni fognak, vagy teljes egészében meg fognak oldódni – jegyezte meg.

 

Kelenföld és az Őrmező különösen kedvelt a Budapesttől nyugatra fekvő településekről ingázók körében, Újbuda van a legközelebb az M1-es és M7-es autópályához. Sokan itt rakják le járműveiket, majd innen tömegközlekedéssel folytatják újukat. Emiatt a környező utcák a reggeli órákban megtelnek, az itt lakók vagy ide látogatóba érkezők pedig nehezen tudnak parkolni.

Forrás: Hírhugó

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: