Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szabó Tímea tett fel írásbeli kérdéseket Orbán titokzatos svájci útjaival kapcsolatban, és rákérdezett a titkos svájci bankszámlákra, offshore cégekben lévő saját vagy családtagjai tulajdonára is. A Miniszterelnöki Kabinetiroda valami miatt nem cáfol – eddig Orbán bankszámláját tagadták.

 

 

Orbán Viktor titokzatos svájci utazásairól tett fel írásbeli kérdéseket a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea. Három svájci út is említetlen maradt a kormánykommunikációban.

Később Havasi Bertalan megpróbálta tisztázni az utak célját: 2014 októberében a NOB vezetésével tárgyalt, de egyik fél sem adott ki közleményt erről. 2015 júniusában a kazah miniszterelnökkel egyeztetett Orbán, bár az előzetes program egy brüsszeli útról szólt, svájci nem volt betervezve. 2017 februárjában pedig megint a NOB-elnökkel beszélt a pályázat visszavonásáról.

 

Szabó azt szerette volna tudni, miért nem számolt be sem a miniszterelnök sajtóhivatala, sem a NOB a tárgyalásokról, miért Svájcban találkozott a kazah elnökkel Orbán, van-e neki vagy Orbán családtagjainak svájci bankszámlája, avagy tulajdonrésze offshore vállalkozásban, amely Svájcban vezeti a bankszámláját.

Most megérkezett a válasz ezekre a kérdésekre. Dömötör Csaba semmit nem konkretizált: “A miniszterelnök hivatalos útjairól a sajtóérdeklődésre számot tartó adatokat rendszerint nyilvánosságra hozzuk, így azok mindenki számára megismerhetőek. A miniszterelnök vagyoni helyzetével kapcsolatban vagyonnyilatkozata az irányadó, amely évtizedek óta nyilvános, abban minden információt megtalál.”

Dömötör tehát nem jelenti ki kategorikusan, hogy Orbánnak vagy családtagjának nincs svájci bankszámlája vagy svájci bankszámlát használó offshore cégben részesedése.

Csodálkoznék,ha nem lenne a vezérnek vagy a inkább a családtagjainak  külföldi bankszámlája.Tényleg életszerű,hogy szinte mindenki körülötte csodás módon milliárdos lett ,csak ő nem. A példaképe,és tanítómestere Putyin ugyanígy csinálta,annak szintén alig van valamije papíron,és mindene strómanok nevén van.

Annyira durván tolják, hogy az egész bandát száz évekre lehet majd hűvösre tenni a jelenlegi jogszabályok alapján is. Nem kell visszamenőlegesen törvénykezni:
Egy dolgot ellenben tisztázni kell. Amíg Polt Péter a legfőbb ügyész addig a jogállamiság fel van függesztve. És ilyenkor az elévülés sem ketyeg.

Az meg valószínűleg csak egy jól felépített legenda, hogy Orbán technikai antitálentum, és nem használ számítógépet. Orbán, aki nyilvánvalóan egy szociopata, mellesleg egy roppant gyors gondolkodású ember, remek stratéga. Kizárt, hogy ne boldogulna el legalább átlagos szinten bármilyen hétköznapi számítástechnikai eszközzel.

Ezt a legendát csak azért keltik róla, mert illik a “nép egyszerű fia” klisébe, amit a nyugdíjasok és a tanulatlanok elégedetten nyugtáznak. Bizalmatlan, ez részben igaz, viszont számos strómanja és lakája van volt és lesz, tehát mégiscsak van, akiben megbízik.

 

 

Amúgy meg Orbán mérhetetlenül korrupt, de nem úgy, hogy lop, hanem úgy, hogy magára és a pereputtyára íratta a törvényeket, valamint megszállva tartja az állam összes pozícióját. Így aztán családi és strómanjain keresztüli cégeivel annyi és olyan közbeszerzési eljárást nyer, amennyit és amilyet csak akar, beleértve az olyanokat is, ahol a “nyertes” cég az ég egy adta világon semmit sem csinál mást, mint hogy a munkát aprópénzért továbbadja egy vagy több alvállalkozónak. Pénze annyi van már, mint a pelyva, tehát mindenféle intézőjén keresztül számos egyéb jól működő céget is felvásárolhatott.
Ergo mondhatni, hogy Orbán pénze a családján és strómanjain keresztül 100%-ig legális módon keletkezik…

 

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: