Czeglédy Csaba - Fotó: nyugat.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Örömködve írja a fideszes propagandasajtó, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a CÖF feljelentésére elrendelte a nyomozást közösség elleni uszítás bűncselekményének gyanúja miatt Niedermüller Péter fehér nacionalistákról alkotott véleménye okán.

A nyomozás minden bizonnyal Péter ellen irányul, és a rendőrség szégyene, hogy eleget tettek egy nyilvánvaló politikai megrendelésnek.

Soha senki semmilyen bűncselekményt nem valósíthat meg a véleményével, ami az egyik legalapvetőbb szabadságjogunk. Lehet karcos, bántó, túlzó, felfokozott hangvételű, ironikus – a vélemény szabad és védett.

 

 

Korábban mind a Legfelsőbb Bíróság (most már Kúria), mind az Alkotmánybíróság meghatározták, mi minősül gyűlöletre uszításnak.
A gyűlöletre uszítás a szenvedélyek oly mérvű felszítását feltételezi, amely a gyűlölet önfejlődésével magában hordja erőszakos jellegű konkrét sérelem reális lehetőségét; alanyi értelemben pedig az elkövetőtől annak felismerését követeli meg, hogy az általa másokban felhevített szenvedély – a gyűlölet – bármikor szélsőséges aktivitásba, végső soron erőszakos cselekvésbe csaphat át.

Ezt még azokban az esetekben sem állapítja meg a bíróság, amikor valakik uniós zászlót égetnek nagy nyilvánosság előtt, vagy egy színpadon fröcsögő nyállal üvöltik, hogy hazaárulók.

A hatalom már megint átlépett egy határt. – írja Dr. Czeglédy Csaba legfrissebb bejegyzésében.

 

N.P. megnyilatkozásával ugyanaz történt, mint az őszödi beszéddel: kiragadtak egy részt a teljesből, ami így valóban meghökkentő első olvasásra. Én is elolvastam többször, mire megértettem. Aztán vettem a fáradságot, és megnéztem a teljes beszélgetést, ami aztán egyértelművé tette Niedermüller mondanivalóját. A FIDESZ kommunikációjáról, ideológiájáról, társadalom- és családmodelljéről beszélt. S minden szavával csak egyetérteni lehet.

Azt se felejtsük el, amit a lakájmédia nyilván nem reklámoz, hogy a TASZ, és a Helsinki Bizottság kiadott egy közleményt amikor a Fidelitas megkereste őket.: “Niedermüller Péter nem éri el a zaklatás, vagy a gyűlölet beszéd szintjét a jelenlegi hazai, társadalmi és politikai kontextusban.” Hőbörgés amit művelnek.

Forrás: Facebook / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: