Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán úgy gondolta, jó ötlet lenne Debrecenbe költöztetni a Természettudományi Múzeumot.

 

 

A lakosságnak annyira nem tetszett, a tiltakozás hatására meghátrált a miniszterelnök.
Százak tiltakoztak a hétvégén a Természettudományi Múzeum előtt tartott demonstráción, hogy megakadályozzák a világszínvonalú gyűjtemény lenyúlását. Online petíciót is indítottak, amit több mint 10000 budapesti írt alá pár nap alatt.

A tüntetésen jelenlévők a debreceni költöztetés ellen tiltakoztak, de teljes mellszélességgel kiálltak a gyűjtemény és a múzeumi dolgozók mellett. A tüntetés fő mottója az Elefánt a porcelánboltban! volt, amely Pető Ernő muzeológus Mércén megjelent írásához szorosan kapcsolódik.

“Pető cikkében az elefánthoz hasonlította a teljes titokban, szakmai egyeztetés nélkül meghozott kormányzati döntést: az elefánt köztudottan nagyon nagy állat, és ha bemegy egy ilyen porcelánboltba, mint a Természettudományi Múzeum, akkor nagyon sok mindent lerombol. ” – írta meg a Népszava.

 

 

Sikerült, a budapestiek összefogása ismét győzelmet aratott a Fidesz önkénye fölött.
Úgy tűnik, a sors megismétli önmagát, hiszen az októberi önkormányzati választásokon is ugyanaz a közösségben rejlő erő döntötte romba a korrupt kormány terveit.

A budapestiek baromi jól csinálták azt, amit csináltak: a kormány végleges döntést hozott és a miniszterelnök elvileg személyesen ígérte meg a múzeum igazgatójának, hogy nem lesz szükség az ideiglenes áthelyezésre. A költözés egyébként még jelenleg is napirenden van, de a munkavállalók talán megnyugodhatnak, hogy a célpont nem Debrecen lesz. Már, ha valóban bízhatunk Orbán szavában.

Forrás: Népszava / EzALényeg

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: