Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc - Fotó: FB
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem közszereplő, de a köz vagyonából gazdagodik.Ez az ember az egyik leggyűlöltebb az országban a nagyképűségével és a lakosság lekezelésével.

 

A HVG megkérdezte Mészáros Lőrincet, hogy mennyi pénzért adja el az államnak a veszteséges Mátrai Erőművet. Emlékezetes beszélgetés következett, még ha a vételár nem is derült ki.

Közel hatmilliárd forint veszteséggel veszi át az állami MVM a Mátrai Erőművet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opustól. Sőt, az erőmű leköszönő igazgatósági elnöke, Halmi Tamás azt is elárulta: 2019-ben direkt csak 57 százalékos kihasználtsággal üzemeltették a blokkokat, hogy legalább ettől ne nőjön még nagyobbra a veszteség. Azonban azt sem az állam, sem az Opus nem hajlandó elárulni, hogy mennyi pénzből vásárolják meg az erőművet.

 

A HVG munkatársa, Oroszi Babett úgy gondolta, megkérdezi őt a vételárról. Odament hozzá, és a következő beszélgetés hangzott el:

hvg.hu: Jó napot kívánok, elnézést a zavarásért, a HVG újságírója vagyok.

Mészáros Lőrinc: Tudom.

hvg.hu: Egy kérdést megenged? A Mátrai Erőmű kapcsán.

M. L.: Nem engedek meg kérdést, mert én a Fehován vagyok, jó? Ne zavarjanak, legyenek szívesek. Nem vagyok közszereplő, úgyhogy ha lehet, akkor egy kicsit távolodjon el tőlem, jó?

hvg.hu: A Mátrai Erőmű kapcsán…

M. L.: De még egyszer, távolodjon el tőlem, jó? Azonnal távolodjon el!

hvg.hu: Akkor nem lehet a vételárat esetleg?

M. L.: Mondom, távolodjon már el tőlem! Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?

hvg.hu: Én egy újságíró vagyok.

M. L.: Én meg egy polgár vagyok, nem közszereplő, nagyon kérem, hogy fáradjon el.

 

Már csak annyit fűznénk hozzá, hogy a stílus maga az ember… Illetve még annyit, a csalás, manipuláció legprimitívebb formája. Mindenki számára nyomon követhető. Veszek állami támogatással, kedvező kamatokkal egy vállalatot, kiveszek belőle a veszteség ellenére 11 milliárdot, utána eladom újra az államnak 6 milliárdos veszteséggel, amiért az adófizetők állják a számlát. Ilyen könnyű milliárdosnak lenne, ha van egy keresztapa a kormányon.

Amúgy meg magyarázná már el pár, ha lehet értelmes magyar mondatban ez a Lölö, szerinte hogy lehet nem közszereplő az, aki eddigi “karrierje” során szinte (vagy egészében) csak közpénzből építgetett sokszorosan túlárazott állami/uniós pályázatok szárnya alá bújva ezt-azt? Ráadásul kizárólag ebből tollasodott fel csilliárdos puffanccsá.

Forrás: HVG ( a teljes beszélgetés is meghallgatható) / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: