Harangozó Tamás - Forrás: Harangozó Tamás Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz megbuktatása vagy leváltása csak az első lépés, „természetesen az ellenzék egyik legfontosabb első lépése”

 

A Fidesz megbuktatása vagy leváltása csak az első lépés, „természetesen az ellenzék egyik legfontosabb első lépése”; de az ellenzéknek arra kell felkészülnie, hogy máshogy vezesse az országot – mondta Harangozó Tamás, a MSZP képviselője az ATV-ben hétfőn.

„Ne felejtsük el, hogy alapjaiban azért politizálunk, mert ezt az országot szeretnénk máshogy vezetni és irányítani. És erre a vezetésre és irányításra az ellenzéknek, még ha ilyen sokszínű is, természetesen fel kell tudnia készülni” – mondta az ATV Start című műsorában.

A műsorban Harangozót arról kérdezték, mi a véleménye Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke vasárnapi évértékelőjén mondottakról: „Vagy együtt győzünk, vagy sehogy”, és „Vagy együtt fogunk kormányozni, vagy sehogy”.

„Ez egy axióma, így van; ez az egyik alaptétele annak, ami Magyarországon a következő időszakban várhat ránk” – reagált Harangozó.

 

 

A következő másfél-két évnek „arról kell szólnia”„nagyon fegyelmezetten és nagyon keményen a háttérben, hogy a közös kormányzás sok-sok feltételét”, például a közös programot és „a megvalósítására alkalmas személyi állományt az ellenzék közösen összerakja” – mondta.

Emlékeztetett: az októberi választás óta a nagyobb városokban mindenhol koalíciós kormányzás zajlik – ez jó példa arra, hogyan tud az ellenzék, kisebb léptékben ugyan, mégis közösen irányítani.

Harangozó Tamás

 

Forrás: MSZP

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: