Megosztom másokkal is:
  • 428

Régen volt már, hogy ekkora egység legyen valami mögött az ellenzéki oldalon.

Szavazást indítottunk olvasóink körében arról, hogy Gyurcsány Ferencnek igaza volt-e azzal a kijelentésével kapcsolatban, mely szerint a következő közös miniszterelnök-jelöltnek politikusnak kell lennie.

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke évértékelő beszédében csak utalt arra, amiről utána az ATV-n már nyíltan beszélt.

Arról már mi is beszéltünk, hogy nagyon okosan Gyurcsány és pártja is arra a korábban főleg az MSZP által képviselt álláspontra jutott, hogy csak és kizárólag a közös lista és a közös jelöltek vezethetik sikerre az ellenzéket. Míg 2018-ban szinte az MSZP-n kívül más szereplő nem volt érdekelt a teljes összefogásban, mára a DK lett a legfőbb szószólója a közös listának.

De más bejelentést is tett Gyurcsány, amit eddig csak és kizárólag ő mondott ki, ez pedig teljes egészében átírja a teljes ellenzéki gondolkdoást:

“Csak POLITIKUS képzelhető el miniszterelnök jelölként 2022-ben, mert csak politikus bírná azt a fajta nyomást, amely rajtunk lesz a kampányban és a győzelem után.
Ez mindenképpen változás ahhoz képest, amit eddig gondoltunk, hiszen sokan és sokáig gondolkodtak civil jelöltben, ám tény: egy civil nem bírná azt a nyomást, amit a Fidesz helyezne rá egy éles kampányban.”

Az általunk megkérdezett majd 2 ezer válaszadó több, mint 71%-a egyet ért a DK elnökének kijelentésével. Ez pedig azt jelenti a választók többsége Gyurcsány Ferenccel van egy véleményen.

 


Megosztom másokkal is:
  • 428

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --