Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

V. Naszályi Márta a demokratikus pártok I. kerületi polgármestere lecsap a nagyszájú megmondóember pofátlanságára.

Emlékszik még, mekkora botrány volt Bayer Zsolt várba költözése körül? Gyakorlatilag fillérekért bérel luxuslakást az önkormányzattól a Fidesz V. számú tagkönyvének tulajdonosa.

Nem csalás, nem ámítás, az igen impozáns környéken lévő – konkrétan a várnegyedben fekvő – 48 négyzetméteres önkormányzati lakást Bayer nem több, mint:

32 ezer fotintot fizet

A kerület új polgármestere V. Naszályi Márta a 444.hu-nak adott interjújában ezzel kapcsolatban kijelentette:

Bayer Zsolt számíthat arra, hogy a lakása bérleti díja felül lesz vizsgálva.

Azonban a kerület vezetése nem tervezi egyenlőre, hogy kirakja Bayert az általa bérelt lakásból. A polgármester szerint:

Nincs ilyen szándék pillanatnyilag, hogy felbontsuk vele a szerződést.

Viszont azt látni kell, hogy mondjuk például a költségelvű lakbérekkel kapcsolatban törvényi kötelezettség, hogy minden évben felül legyen vizsgálva, hogy valójában mennyi az önkormányzat költsége a bérlakásaira, és a költségelvű lakbért minden évben korrigálni kell annak alapján, hogy mennyi a valós költség.

Mert hiszen a költségelvű azt jelenti, hogy annyit fizetsz nekünk a lakásért, amennyibe nekünk kerül az, hogy fenntartjuk.

Jelenleg mennyit fizet a költségelvű lakást bérlő lakó egy négyzetméterért?

425 forint plusz áfát. Az biztos, hogy a költségelvű lakbért felül kell vizsgálni, és korrigálva lesz. Tehát mondjuk Bayer Zsolt számíthat arra, hogy a lakása bérleti díja felül lesz vizsgálva.

Forrás: 444.hu/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...