Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke évértékelő beszédében csak utalt arra, amiről utána az ATV-n már nyíltan beszélt.

Ez a bejelentés pedig alapjaiban írja át mindazt amit eddig gondoltunk az ellenzéki stratégiákról.

Arról már mi is beszéltünk, hogy nagyon okosan Gyurcsány és pártja is arra a korábban főleg az MSZP által képviselt álláspontra jutott, hogy csak és kizárólag a közös lista és a közös jelöltek vezethetik sikerre az ellenzéket. Míg 2018-ban szinte az MSZP-n kívül más szereplő nem volt érdekelt a teljes összefogásban, mára a DK lett a legfőbb szószólója a közös listának.

Kicsit árnyalja a képet, hogy sem a Momentum sem a Jobbik nem igazán rajong az ötletért. Persze vitatkozni nem tudnak azzal a kitétellel melyet Gyurcsány Ferenc hangoztat, mely szerint úgyis közösen fog kormányozni az ellenzék, vagy sehogy. Tehát miért is nem mondjuk ez ki nyíltan a választóknak?

De más bejelentést is tett Gyurcsány, amit eddig csak és kizárólag ő mondott ki, ez pedig teljes egészében átírja a teljes ellenzéki gondolkdoást:

Csak POLITIKUS képzelhető el miniszterelnök jelölként 2022-ben, mert csak politikus bírná azt a fajta nyomást, amely rajtunk lesz a kampányban és a győzelem után.

Ez mindenképpen változás ahhoz képest, amit eddig gondoltunk, hiszen sokan és sokáig gondolkodtak civil jelöltben, ám tény: egy civil nem bírná azt a nyomást, amit a Fidesz helyezne rá egy éles kampányban.

Gyurcsány azonban azt is bejelentette: nagy valószínüséggel nem fog szerepet vállalni egy új kormányban, de a DK elökeként támogatni fogja azt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: