Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az iparűzési adó tervezett átalakításával a kormány a nagyvárosok kárára már megint a multik zsebét akarják kitömni, ezzel ugyanis újabb mintegy 40 milliárddal rövidítenék meg Budapestet, és más nagyvárosokat is, miközben a nyertesei azok a multik lennének, amelyek az elmúlt tíz évben több mint 350 milliárdnyi kedvezményt kaptak már az Orbán-kormánytól – mondta Karácsony Gergely.

 

 

Nehéz ebben nem észrevenni az álságos politikai szándékot, miközben nekem is lennének ötleteim az adórendszerrel kapcsolatban. Például a személyi jövedelemadó (szja) progresszívvá tétele érdemben növelné a nettó bérét sokaknak – fogalmazott a főpolgármester a napilapnak.

A főváros jelenleg is csak az iparűzési adó 54 százaléka felett rendelkezik, a többi a kerületeket illeti. Ha a kormány csökkenti az adókulcsot, az a város kinyírásával egyenlő. Nem tudok udvariasabban fogalmazni: pisztolyt tartanak a homlokunkhoz. Miközben sem a budapesti szja-ból, sem az itt keletkező áfából nem kap vissza a város egy forintot sem – márpedig sok százmilliárd forintról beszélünk. Ha a fővárosban keletkező adóbevételekből többet hagynának a városban, soha többé nem kellene a kormánnyal pénzről tárgyalni – tette hozzá Karácsony.

A budapesti dugódíj ügyében sincs még döntés, a politikus szerint abba bevonják a budapestieket. Az érintett szakaszokról is részletes szakmai vitában határoznak majd. Azt tudom ígérni, hogy a lehető legszélesebb társadalmi vita fogja megelőzni a szabályváltozást – fogalmazott Karácsony.

Forrás: napi.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: