Bayer Zsolt - Forrás: nyugat.hu | Fotó: Unger András
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bayer Zsolt szélsőjobboldali publicista Ferenc pápáról írt véleményt, amiben az egyházfőt “demens vénembernek” és “gazembernek” titulálja.

Az író pont a pápa korábbi kijelentését hagyja figyelmen kívül, miszerint súlyos hiba összekeverni az iszlám vallást az Iszlám Állammal, a muzulmánok ugyanis szintén elítélik a terrorszervezet tetteit, és harcolnak a működése ellen. Ennek ellenére Bayer cikkében egyenlőségjelet tesz a terrorizmus és az iszlám közé, és az egyházfő okfejtésére legyintve kijelenti, hogy Ferenc pápa teljesen alkalmatlan a posztja betöltésére.

Az író Ferenc pápa azon kijelentésén akadt ki, amikor azt mondta: amikor kezébe veszi az újságot, minden nap arról olvas, hogy erőszakos cselekmények történtek Olaszországban. “Az egyik megöli a barátnőjét. A másik az anyósát. És megkeresztelt emberekről van szó” – hangoztatta az egyházfő vasárnap este, amikor hazautazott Lengyelországból Rómába.

 

Bayer szerint ez akkor is “elmebeteg állítás” lenne, ha a megkeresztelt katolikus Jézus segíts! üvöltéssel ölné meg a barátnőjét vagy az anyósát. Itt a nacionalista, szélsőjobboldali nézeteit büszkén hirdető író hosszasan sorolja, hogy milyen körülmények között lehetne egy kalap alá venni a keresztények bűntetteit az iszlám vallásúakéval, pont azt elfelejtve, amire az általa “demens vénembernek” nevezett Ferenc pápa hívta fel a figyelmet, miszerint nem lehet egyenlőségjelet tenni a terrorizmus is az iszlám vallás közé.

Forrás: Népszava

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: