Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Mondd, mit képzeltek ti magatokról?” – Keményen összeszólalkozott Hidvéghi és Ujhelyi

Komoly szópárbajt vívott a hazaszeretetről és a magyarságról Hidvéghi Balázs fideszes és Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő a közösségi médiában az Oktatói Hálózat jelentése kapcsán, amely erős kritikát fogalmazott meg az Orbán-kormány oktatás- és kultúrpolitikájával kapcsolatban.

A dokumentumot egy konferencián mutatták be az Európai Parlamentben – számolt be róla az Index.

Hidvéghi az esemény után tartott sajtótájékoztatóján Soros Györggyel hozta összefüggésbe a kultúra, a tudomány, az oktatás és a média leépítéséről szóló jelentést, és a magyar ellenzéki politikusokról pedig azt mondta:

“ők gyűlölik a saját hazájukat, azért, mert Magyarországon többen támogatják a kormánypártokat, többen támogatják a Fideszt, mint őket. És gyűlölik a hazájukat és a magyar kormányt azért, mert mi nemet mondtunk a bevándorlásra és kitartunk ezen álláspontunk mellett”.

Ujhelyi István A nyilatkozatra Ujhelyi indulatos Facebook-posztban reagált: “mondd, mit képzeltek ti magatokról?

Hogy van képetek ellopni, tönkre tenni, kétségbe vonni azt, ami a legszemélyesebb kincsünk: a magyarságunk, az otthonunk, a családunk, a gyökereink szeretete? Mire ez az eszement, hazug és undorító gyűlölködés? Szégyelljétek magatokat!”

A fideszes politikus reakciójában megismételte a véleményét, miszerint a jelentés nem minősül független értelmiségiek munkájának, az ellenzékiek pedig csak „hiteltelen jelentésekkel, hamis vádakkal” támadnak, amire egyetlen magyarázat, hogy gyűlölik Magyarországot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: