Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma történelmi napra ébredt Magyarország. Mint a nagy történelmi pillanatok gyakran hangtalanul érkeznek, de mindenki érzi, ezek után nem mehetnek a dolgok ugyanúgy, mint korábban.

A Fidesz bukásának és összeroppanásának folyamata az önkormányzati választásokon indult. Az ellenzék erőt tudott mutanti és elindult azon az úton, ami a kormány bukásához vezet.

A mai nap is egy fordulópont. Ma ugyan 7 időközi választás lesz az országban, de mindenki tudja a fő ütközőpont Győr lesz. Győr egy tradicionálisan jobboldali város. Borkai Zsoltot annak ellenére megválasztották polgármesternek, hogy az egész országot felborította a róla kirobbant botrány.

Ma azonban úgy néz ki, hogy a baloldali ellenzék beveheti a Fidesz egyik legerősebb bástyáját. Ez a győzelem nagyjából olyan elementális lehet, mint ha a Fidesz győzne a XIII. kerületben, azaz innen nincs visszaút.

Ráadásul a mai napon egy fontos politológiai mechanizmus is működésbe léphet. Ha ma veszít a Fidesz az nem csak egy időközi választási kudarc, hanem tendencia. Vagyis a Fidesz innentől kezdve egy olyan leszálló ágba kerül, ahonnan csak a legritkább esetben van visszaút.

Nem csak azért, mert a választók itéletet mondanak, hanem mert a NER fontos alapkövének számító “lekötelezettek” is megérzik, sülyed a hajó. Márpedig ha felbomlik a rend a monolit Fidesz rendszerben akkor nem csak a népszerűség lesz oda, hanem eltűnik az erős győzteshez való idomulás is.

Most minden azon múlik, hogy hányan mennek el szavazni a jobboldal és a baloldal táborából. A jelenlegi részvételi adatok alapján szoros lesz a mérkőzés. Látszik, hogy a Fidesz mindent bevet annak érdekében, hogy megőrizze ezt a lassan utolsó bástyáját, míg az is, hogy az ellenzéki szavazók érzik, mekkora a tétje a mai napnak.

Ezért kérjük, ha győri, akkor a mai napon szavazzon az ellenzék jelöltjére Pollreisz Balázsra.

Most azonban nem elég pusztán csak szavazni: mindenki írjon rá Facebookon a győri ellenzéki ismerőseire, hogy menjen szavazni és szóljon a családtagoknak szomszédoknak. De még haza utazni se késő, valamit ossza meg ezt a cikket ismerőseivel, hogy mindenki láthassa, mekkora a tétje ennek a voksolásnak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: