Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenképpen heroikus az a kűzdelem, amit az ellenzék megvívott a Fidesz fellegvárában Győrben.

A legutolsó adatok szerint a választók csaknem 40%-a részt vett a győri időközi választásokon aminek az a tétje, hogy vajon az ellenzék képes-e tartani a trendet és legyőzni a Fideszt méghozzá hazai terepen. Ma 41 ezer választó mondta el a véleményét arról, hogy a Fidesz vagy az ellenzék vezesse a megyeszékhelyet.

Győr nem igazán kedvez az ellenzéknek. gondoljunk csak bele, a Borkai botrány kirobbanása után, a botrány ellenére is megválasztották Győr első emberének Borkai Zsoltot. Azután kényszerült lemondásra, miután tarthatatlanná vált a széke.

Ettől függetlenül belátható, nem igazán az ellenzéknek kedvezett a terep. Viszont, ha az ellenzék képes ma diadalt aratni, akkor az a közkeletű mondás, mely szerint:

Ha itt nyertünk bárhol nyerhetünk

igazzá válik. Győr olyan bástyája a Fidesznek, mint az MSZP-nek a XIII. kerület éppen ezért ha sikerül tarolnia az ellenzéknek, akkor végérvényesen kimondhatjuk, a Fidesz elveszítette a többségét a társadalomban. Egy olyan mélyrepülés lenne az a kormánypártoknak mely a tavaj októberi választások tükrében egyenes út a bukáshoz.

Egy egész ország várja, hogyan döntenek a győriek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: