Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket választanak.

 

 

Alighanem a győri választást kíséri a legnagyobb figyelem a vasárnap tartott időközi voksolások közül. A nyugat-dunántúli megyeszékhelyen Borkai Zsolt utódjáról döntenek a helyiek, a fideszes polgármester egy kiszivárogtatott szexvideó és az azt követő botrány miatt kényszerült lemondani.

 

Bár a kiszivárogtatás megelőzte az október 13-i önkormányzati választást, és több kormánypárti politikus is arról beszélt, Borkai elveszítette a bizalmat, a Fidesz vezetése akkor még úgy döntött: az esélyesnek tartott polgármestert indítja el. Borítékolható győzelme után azonban nem sokkal, november elején bejelentette a lemondását. Most a Fidesz Dézsi Csaba Andrást orvost indította, vele szemben az ellenzéki Pollreisz Balázs áll ki. Egész halkan kérdezem meg: A Fidesz komoly megszorításokat hajtott végre az egészségügyben, annak ellenére, hogy a gazdasági helyzet miatt épp több pénzt kellett volna beleraknia. Ennek figyelembevételével, hogy lehet egy orvos fideszes?

 

A posztért összesen hatan indulnak: a Fidesz-KDNP és az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP szövetségen túl az Összefogás Győrért Egyesület, valamint a Mi Hazánk Mozgalom színeiben, ketten pedig függetlenként. A választói névjegyzékben 101 655-en szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

 

 

Egyelőre nem áll az ellenzék jól, mert alacsony a részvétel:
– Győr, január 26. 7 óra 854 fő (0,84%)
– Győr, október 13, 7 óra 1124 fő (1,10%)

Reggel 9 órára sem változott ez a tendencia: 2019-ben 6,43%, most 5,24% a reggeli részvétel.

A győriek most eldönthetik, hogy szembeköpik-e magukat a korrupt Fidesz Porschéval szaladgáló orvosára szavazva, lehetőséget adva arra, hogy elsikálják a korrupciós ügyeket.
Vagy tiszta lelkiismerettel olyan jelöltre szavaznak, aki végre tiszta vizet önt a pohárba, és lemossa a városról a korrupció mocskát!

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: