Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy néz ki, hogy a Fidesz Waterloo-ja készül Győrben.

Egyre több választó vesz részt a mai sorsfordító időközi választáson. A két órával ezelőtti álláshoz képest + 8000 szavazó járult az urnák elé.

Jelenleg a 17 órási részvételi adatokból elmondható, hogy a mai választáson

37% vett részt vagyis 38 ezer ember járult az urnákhoz

A megkérdezett váalsztási szakértőnk szerint ez az állás, ha még csak szorosan is, de az ellenzéknek kedvez, ugyanis főként a jobboldali körzetekből maradtak otthon többen. Ennek oka könnyen lehet a Borkai-botrány – állítja szakértőnk.

“Nagy esélyese a mai napnak az ellenzék jelöltje Pollreisz Balázs a mostani adatok alapján, persze ez csak jóslat, pár óra múlva kiderül a valós végeredmény, de nagyobb összegben fogadnék most az ellenzékre, persze ez a trend megfordulhat még, ezért nem szabad hátradőlnie a baloldali szavazóknak” -mondja szakértőnk.

Mi a valós tétje a mai választásnak?

Hogy mit jelent ez a Fidesz és az ellenzék viszonylatában. A választókerületeket megnézve arra lehet következtetni, hogy inkább a baloldali választók aktívabbak, ám ez csak egy hajszálnyi előnyt mutat az ellenzéki Pollreisz Balázs javára. Tehát a meccs bőven nem lefutott és bár nagyon szakmaiatlan, de ha jósolni kellene akkor jelenleg 100-150 szavazattal lehet több az urnákban az ellenzéki jelölt javára – nyilatkozta megkérdezett szakértőnk.

Nagy a tétje a mai napnak. Nem csak arról van szó, hogy melyik politikai erő győz ma a megyeszékhelyen, a mai nap ugyanis egy hatalmas fordulópont. Ma ugyan 7 időközi választás lesz az országban, de mindenki tudja a fő ütközőpont Győr lesz. Győr egy tradicionálisan jobboldali város. Borkai Zsoltot annak ellenére megválasztották polgármesternek, hogy az egész országot felborította a róla kirobbant botrány.

Ma azonban úgy néz ki, hogy a baloldali ellenzék beveheti a Fidesz egyik legerősebb bástyáját. Ez a győzelem nagyjából olyan elementális lehet, mint ha a Fidesz győzne a XIII. kerületben, azaz innen nincs visszaút.

Ráadásul a mai napon egy fontos politológiai mechanizmus is működésbe léphet. Ha ma veszít a Fidesz az nem csak egy időközi választási kudarc, hanem tendencia. Vagyis a Fidesz innentől kezdve egy olyan leszálló ágba kerül, ahonnan csak a legritkább esetben van visszaút.

EZÉRT KÉRJÜK, HA GYŐRI, AKKOR A MAI NAPON SZAVAZZON AZ ELLENZÉK JELÖLTJÉRE POLLREISZ BALÁZSRA.

MOST AZONBAN NEM ELÉG PUSZTÁN CSAK SZAVAZNI: MINDENKI ÍRJON RÁ FACEBOOKON A GYŐRI ELLENZÉKI ISMERŐSEIRE, HOGY MENJEN SZAVAZNI ÉS SZÓLJON A CSALÁDTAGOKNAK SZOMSZÉDOKNAK. DE MÉG HAZA UTAZNI SE KÉSŐ, VALAMIT OSSZA MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIVEL, HOGY MINDENKI LÁTHASSA, MEKKORA A TÉTJE ENNEK A VOKSOLÁSNAK.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: