Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb adatok jelentek meg a Nemzeti Választási Iroda weboldalán a győri választásokkal kapcsolatosan. Nagyon érdekes eredményeket olvas ki belőle a portálunk által felkért politiológus.

2 óra alatt 7 ezer ember ment el szavazni az elöző álláshoz képest. A 13 órási adatok alapján 23 ezren szavaztak míg most 15 órakor csaknem 30 ezer ember vett részt a megyeszékhelyen rendezett időközi választáson.

Így jelenleg a győriek 30%-a vett részt a választáson

Hogy mit jelent ez a Fidesz és az ellenzék viszonylatában. A választókerületeket megnézve arra lehet következtetni, hogy inkább a baloldali választók aktívabbak, ám ez csak egy hajszálnyi előnyt mutat az ellenzéki Pollreisz Balázs javára. Tehát a meccs bőven nem lefutott és bár nagyon szakmaiatlan, de ha jósolni kellene akkor jelenleg 100-150 szavazattal lehet több az urnákban az ellenzéki jelölt javára – nyilatkozta megkérdezett szakértőnk.

Nagy a tétje a mai napnak. Nem csak arról van szó, hogy melyik politikai erő győz ma a megyeszékhelyen, a mai nap ugyanis egy hatalmas fordulópont. Ma ugyan 7 időközi választás lesz az országban, de mindenki tudja a fő ütközőpont Győr lesz. Győr egy tradicionálisan jobboldali város. Borkai Zsoltot annak ellenére megválasztották polgármesternek, hogy az egész országot felborította a róla kirobbant botrány.

Ma azonban úgy néz ki, hogy a baloldali ellenzék beveheti a Fidesz egyik legerősebb bástyáját. Ez a győzelem nagyjából olyan elementális lehet, mint ha a Fidesz győzne a XIII. kerületben, azaz innen nincs visszaút.

Ráadásul a mai napon egy fontos politológiai mechanizmus is működésbe léphet. Ha ma veszít a Fidesz az nem csak egy időközi választási kudarc, hanem tendencia. Vagyis a Fidesz innentől kezdve egy olyan leszálló ágba kerül, ahonnan csak a legritkább esetben van visszaút.

EZÉRT KÉRJÜK, HA GYŐRI, AKKOR A MAI NAPON SZAVAZZON AZ ELLENZÉK JELÖLTJÉRE POLLREISZ BALÁZSRA.

MOST AZONBAN NEM ELÉG PUSZTÁN CSAK SZAVAZNI: MINDENKI ÍRJON RÁ FACEBOOKON A GYŐRI ELLENZÉKI ISMERŐSEIRE, HOGY MENJEN SZAVAZNI ÉS SZÓLJON A CSALÁDTAGOKNAK SZOMSZÉDOKNAK. DE MÉG HAZA UTAZNI SE KÉSŐ, VALAMIT OSSZA MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIVEL, HOGY MINDENKI LÁTHASSA, MEKKORA A TÉTJE ENNEK A VOKSOLÁSNAK.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: