Orbán-Matolcsy - Fotó: Dr. Szabadi Béla blogja
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor és Matolcsy György elvesztették az irányítást a gyenge forint felett

 

Ma újabb történelmi mélypontra süllyedt a magyar forint. 2020-ban eddig csak 3 olyan pénznem van az egész világon, ami még a forintnál is rosszabbul teljesít – a chilei peso, a brazil reál és a dél-afrikai rand – a világ összes többi, több száz valutája mind jobban teljesített a magyar fizetőeszköznél.

Amíg Matolcsy György valóságtól elszakadva, magában motyogó bolondként okoskodott az eurózóna megreformálásáról, addig a rá bízott forintot lehagyta az algériai dinár, az angolai kwanza és az arubai florin is – hogy csak az ABC legelejéről szemezgessünk.

 

 

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor és Matolcsy György elveszítették az irányítást a gyenge forint felett. A magyar gazdaság és a magyar pénz sorsa ma irányíthatatlanul hánykolódik a világgazdaság kiszámíthatatlan hullámain, a felelősök pedig tehetetlenül szemlélik a katasztrófát. A DK szerint az egyetlen megoldás az euró mihamarabbi bevezetése lenne, hogy a fizetésünk, nyugdíjunk értéke végre ne olyan kóklereken múljon, mint például Matolcsy György.

Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, a DK Európai Parlamenti delegációjának vezetője

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: