Janos Ader, the President of Hungary, during the press conference with the participation of the four Presidents of Visegrad Group in Rzeszow's Grand Hotel. On Saturday, 15 October 2016, in Rzeszow (Pologne), Image: 302908958, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik valamilyen feszültség lehet Orbán és Áder között, ugyanis nagyon nem jellemző Áderre, hogy törvényeket dobjon vissza, méghozzá nem is akármilyen bagatel törvényről van szó.

 

Nekiment a Fideszes többség által elfogadott járási hiatalokat szabályozó törvénynek Áder János köztársasági elnök.

Az államfő több ponton nem ért egyet az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő, az Országgyűlésben kedden megszavazott jogszabállyal, ezért megfontolásra visszaküldte azt a törvényhozásnak.

Az erről szóló levél a parlament honlapján jelent meg csütörtökön.

 

Áder János három pontban fogalmazta meg kifogásait. Jelezte egyrészt:     a javaslat vitája során több, megalapozott kifogás fogalmazódott meg, amelyeket a törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata kívánt orvosolni, ezt azonban nem fogadta el a parlament.

A köztársasági elnök megállapította azt is, hogy az elfogadott törvény számos pontatlan megfogalmazást, ellentmondásos rendelkezést tartalmaz, és ebben a formájában nem illeszkedik a hatályos jogrendszerbe.

Arra is kitért: a törvény kiemelt célja a közigazgatási eljárásokra vonatkozó egységes, és az alaptörvénnyel összhangban álló bírói joggyakorlat kialakítása, ami feltétlenül igényli az igazságszolgáltatásban dolgozók anyagi és egyéb megbecsülését, ezt azonban az elfogadott jogszabály nem teszi lehetővé.

MTI/BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: