Forrás: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több millió forinttal tartozik az állam a hátrányos helyzetű gyerekeket tanító tanároknak

 

Több, mint 60 millió forinttal tartozik azoknak a pedagógusoknak a Szigetvári Tankerület, akik korábban egy integrációs program keretében hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásában és fejlesztésében vettek részt. Hiába jelezték ezt már a tankerületnek is – hiszen van, akinek félmillió forinttal adósak – közel két éve csak ígéreteket kapnak.

 

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy azonnal tisztázzák a helyzetet a tanárokkal és fizessék meg, amivel tartoznak nekik! Mindent elárul az Orbán-rendszer megkülönböztető és kirekesztő mivoltáról az, hogy az emberfeletti feladatot ellátó tanárok pénzével szórakoznak, a miniszterelnök pedig aljas megjegyzéseket tesz a gyöngyöspatai romáknak fizetett kártérítések miatt.

Mi, európai magyarok szégyennek tartjuk, hogy míg az egyházi iskolák nem győzik bezsebelni az állami támogatásokat, azok a tanárok, akik a Gyurcsány-kormány alatt indított Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében azon dolgoznak kőkeményen, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket fejlesszék, pénz helyett csak jól hangzó ígéreteket kapnak.

 

Arató Gergely,
A DK országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: