Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma brüsszelben megbukott Orbán.

A mai napon súlyos döntést hozott Brüsszel Orbánnal és legnagyobb szövetségesével szemben. Az Európai Parlament ugyanis a mai napon hatalmas többséggel, 446 igen szavazattal 178 ellenében elfogadta a határozatot, mely kimondja: romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon és Lengyelországban.

Ez pedig azt jelenti, hogy ötpárti egység alakult ki Orbán ellen Brüsszelben. Ez az ötpárti állásfoglalás többek között arra kérik az Európai Tanácsot, hogy hozzon határozott lépéseket a hetes cikk ügyében.

A Fidesz máris mentené a menthetőt, azonban valami nagyon furcsa dolgot lehet kiolvasni a Fidesz nyilatkoztaiból, amit az MSZP politikusa Török Zsolt szúrt ki és osztotta meg:

Ha jól értem a Fidesz megszólalóit, akkor Orbánék ki akarják vinni hazánkat az Európai Unióból.

Ez nagyon veszélyes! – jelentette ki a politikus.

Török szerint Magyarország polgárai elveszíthetik szabad munkavállalási, szabad utazási jogaikat és a magyar gazdaság is elveszítheti a bevételeinek egy jelentős részét, ezer milliárdok hiányozhatnak majd, magyar cégek ezrei mehetnek majd tönkre és százezrek veszíthetik el munkájukat.

STOP Fidesz! Ne a magyarok és Magyarország érdekei ellen harcoljatok!

Ezzel egybevág a Fidesz alelnökének nyilatkozata, aki a mai döntés után úgy fogalmazott:

Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk – nyilatkozta az atv.hu-nak Novák Katalin az után, hogy az EPP-frakció nagy része is megszavazta, hogy romlik a magyar jogállamiság.

“Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér, fontosabb a rájuk nehezedő liberális nyomásnak és elvárásoknak való megfelelés, mint a jog és az igazság”

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: