Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mai hír: jogszerűtlenül tagadta meg az Elios Zrt.-vel kötött szerződések kiadását a gyáli önkormányzat.

Bebizonyosodott ugyanis, hogy nem tekinthető üzleti titoknak a világítás-korszerűsítési megbízások ellenértéke és az árképzéssel, állami vagyon hasznosításával kapcsolatos adatok sem.

A bíróság döntése egyértelmű: T. István nem titkolózhat tovább, nem hivatkozhat üzleti titokra és cégérdekekre, nem bújhat ki többé a felelőssége alól, és válaszolnia kell: mennyiért kínálta cége azokat a használhatatlan LED lámpatesteket, ami miatt Gyál és több magyar település sötétségbe borult.

A DK tagjai és aktivistái az elmúlt években többek között Hódmezővásárhelyen, Dunaújvárosban, Debrecenben és Zalaegerszegen is be akartak tekinteni a szerződésekbe, de szinte mindenhol falakba ütköztek.

A DK üdvözli a bíróság döntését, és reméli, hogy a mostani eset az önkormányzatok adatkiadási gyakorlatában is jelentős változásokat fog hozni.

Követeljük, hogy T. István adjon világos válaszokat arra: hol és mennyiért végezte cége azokat a munkákat, amik kapcsán az OLAF már több mint 30 vizsgálatot indított.

Ezek nagy részében azt állapították meg, hogy a pályázatok kiírásánál szervezett csalási mechanizmust építettek ki, amennyiben azokat az ő cégére szabták.

Az érintett önkormányzatokat arra biztatjuk: ne féljenek, ne mentegessék tovább a menthetetlent, hozzák nyilvánosságra a T. Istvánnal kötött szerződések adatait!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: